Majster2k Posted September 27, 2014 Report Share Posted September 27, 2014 Witam, mam problem z śilnikiem cm.028. Mianowicie doszedłem już do tego że jest to problem z śrubą, ale dokładniej: silnik zachowuje się jak wiertarka (chodzi mi o sam dźwięk) replika nie strzela i jak już wyreguluje śrubę to wszystko ładnie działa, po czym strzelam krótka serie i silnik już nie wydaje w ogóle żadnych dźwięków, po za głuchym jakby piszczeniem i znowu reguluję, krótka seria, piszczenie i tak w kółko i tu przychodzi moje pytanie: czy ktoś kiedykolwiek tak miał i sobie z tym poradził i czy będę w stanie naprawić to na własną skalę laika, czy może będę musiał zanieść to profesjonaliście (czego się boję bo w moim mieście trudno o serwisanta). Z góry dziękuje za odpowiedź i dopisuję jeszcze że czasami przy wpinaniu magazynka, replika na mnie ,,warczy". Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted September 27, 2014 Report Share Posted September 27, 2014 Wydaje mi się że źle to robisz... śruba o której mówisz reguluje docisk. Jak masz za lekko to zębatka nie styka i mogą się dziać cuda, jak za mocno to silnik nie daje rady i się oda razu blokuje. Quote Link to post Share on other sites
Majster2k Posted September 28, 2014 Author Report Share Posted September 28, 2014 Wydaje mi się że źle to robisz... śruba o której mówisz reguluje docisk. Jak masz za lekko to zębatka nie styka i mogą się dziać cuda, jak za mocno to silnik nie daje rady i się oda razu blokuje. Tylko że już kilka razy regułowalem to, wszystko działało i strzelało poprawnie jak najczystszym dźwiękiem bez żadnych niepoprawnych dźwięków zębatek, po czym nagle cały system się blokuje i tylko silnik się ,,napina" i dalej nic. Quote Link to post Share on other sites
erykxdxd Posted October 9, 2014 Report Share Posted October 9, 2014 A śruba Ci się nie odkręca sama? Może też to być coś w gb niestety... Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted October 9, 2014 Report Share Posted October 9, 2014 Właśnie, między silnikiem a śrubą jest blaszka? Quote Link to post Share on other sites
destructor Posted October 11, 2014 Report Share Posted October 11, 2014 Podklej śrubę i będzie ok. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts