Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Okulary/Gogle z wkładkami korekcyjnymi SZUKAM TANICH!

Recommended Posts

Mój problem polega na tym że przeszukałem już wszystkie fora łacznie z tymi na wmasg, i wszystkie wypowiedzi na ten temat dotyczyły róznych modeli gogli/okularów ( które zaraz zacytuje) ale wszystkie z nich kosztowały minimum 250 zł + szkła ( chociaż i takie trudno znależć) wszystkie modelle nosków i oprawek do szkieł korekcyjnych od bolle same w sobie nie są drogie ( 60-70 zł) ale nie bez przyczyny gdyż modele gogli i okularów do których pasują ( gogli -x1000, x800, x810 i okularów - combat) kosztują ok. 220zł, czyli sam koszt oprawek i okulari byłby równy 300zł + szkła. Teraz podam cytat z jednego tematów z wmasg "Z okularów to Peltor Maxim Ballistic - najtańsza opcja zamykasz się w 100 zeta z przesyłką za okulary+wkładki i dochodzi koszt szkieł korekcyjnych, ja zamknąłem się w 200 złotych, lub ESS (zapytaj się kolegi Errhile`a jakie dokładnie), ewentualnie masz wkładki bankowo do gogli ESS - to są już drogie opcje."Odnośnie Peltor Maxim Ballistic same okulary nie są drogie rzeczywiście zamykam się w 100zł, ale ale wkładki kosztują 170zł to już razem 270zł + szkła. I tak jak było powiedziane ESS "to są już drogie opcje" bo ponad 300zł + szkła. PODSUMOWUJĄC, umiałbym wydać na zwykłe okulary 100zł, a biorąc pod uwagę moją wade wzroku nawet 200zł, ale ponad 300, to zadużo. CZY KTOŚ Z WAS MÓGŁBY POLECIĆ JEDNAK COŚ INNEGO W ZAKRESIE CENOWYM JAKI PODAŁEM, LUB CHOCIAŻ WŁASNE ROZWIĄZANIE, NP. PRZYKLEJENIE WKŁADU KOREKCYJNEGO BEZPOŚREDNIU DO OKULARÓW LUB COŚ INNEGO, ODRAZU MÓWIĘ ŻE WŁOŻENIE OKULARÓW POD GOGLE NIE WCHODZI W GRĘ. Z GÓRY DZIĘKUJE ZA WSZYSTKIE PODPOWIEDZI

Ja miałem gogle bolle x500 i nosiłem pod nimi okulary korekcyjne. Szybka w x500 jest podwójna i bardzo rzadko pokrywała się skroploną parą (tak 2 razy na rok). Parowały za to okulary. Dlatego polecam ten zestaw, bo nosisz dotychczasowe okulary a na twarz zakładasz gogole. Po usunięciu z nich gąbki (tej od spodu i z góry) poprawił się przepływ powietrza.

Okulary współgrają z goglami, bo mają one z boku wycięcia na taśmę - po 3 cm.

Teraz używam ESS ICE z wkładkami i to rozwiązanie bardziej mi pasuje. Ja kupiłem w specu a mam kumpla, który kupił uzywane okulary z wkładką na Allegro za 80 zł. Może warto w ten sposób poszukać?

Ps. Jeżeli mógłbym coś zasugerować - rozbijaj pisany tekst na akapity i unikaj wielkiej liter - łatwiej się wtedy czyta i rozumie tekst oraz intencje piszącego.

(...) mam kumpla, który kupił uzywane okulary z wkładką na Allegro za 80 zł. Może warto w ten sposób poszukać?(...)

Oj byłbym przeciwny, nigdy nie wiadomo co takie używane okulary "przeżyły".

Raz kupiłem takie okulary (ESS), okazało się, że szybka bezbarwna ma wyraźne ślady wielokrotnych postrzałów i była porysowana. Na szczęście w komplecie była szybka żółta, nieużywana.

Edited by Powała