Ziomal69 Posted September 29, 2014 Report Share Posted September 29, 2014 Witam, zamierzam zacząć się bawić w ASG, upatrzyłem sobie repliki z rodziny M4, jednak nie wiem jaki model, jakiej firmy wybrać, budżet na replikę to ok. 1000zł. Okulary to uvexy, mundur itp. to dopiero skompletuję. Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted September 29, 2014 Report Share Posted September 29, 2014 Najlepsze repliki w tym przedziale produkują: KWA, G&G, G&P, EA, King Arms. Wszystkie bebechy stoją generalnie na podobnym poziomie z tym że w KWA dostajesz niezniszczalny szkielet ale ciężko ostatnio z dostępnością tych replik. Link to post Share on other sites
boberczus Posted September 29, 2014 Report Share Posted September 29, 2014 (edited) Jako ktoś, kto też świeżo co zaczął bawić się w ASG powiem tyle: samodzielność. Zacząłbym od przeczytania poradników: http://forum.wmasg.p...poczatkujacych/ następnie przeszedł do konkretnej odpowiedzi na temat: którą eMkę wybrać temat przyklejony na samej górze tego działu - nie da się ominąć: http://forum.wmasg.p...bor-ostateczny/ Cheers Maciek PS. Tak zrobiłem ja i dzięki temu uzyskałem odpowiedzi na właściwie wszystkie moje pytania jakie miałem by rozpocząć zabawę. Edited September 29, 2014 by boberczus Link to post Share on other sites
Ziomal69 Posted September 29, 2014 Author Report Share Posted September 29, 2014 Znam się co nieco już, ale nie wiem jaką replikę wybrać, doradźcie. Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted September 29, 2014 Report Share Posted September 29, 2014 To może pokaż jakie modele ci chodzą po głowie a my doradzimy który najlepszy? Link to post Share on other sites
Ziomal69 Posted September 29, 2014 Author Report Share Posted September 29, 2014 Chciałbym najbardziej KWA, ale bateria w kolbie i RIS'y. Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted September 29, 2014 Report Share Posted September 29, 2014 Patrząc na poziom jaki reprezentują bebechy KWA opłaca się nawet kupić replike a potem zmienić front na risy i kupić kolbe mieszczącą baterie. Ale poszukaj bo może są orisowane dostępne w Polsce. Link to post Share on other sites
Ziomal69 Posted September 29, 2014 Author Report Share Posted September 29, 2014 Kolba nie musi mieścić baterii, ale żeby kable były w prowadnicy. Sorki nie sprecyzowałem. Pozatym nie chciałbym wydawać 150+- zł na risy, wolałbym wydać 50 więcej i kupić kolimator. Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted September 29, 2014 Report Share Posted September 29, 2014 Więc użyj google i poszukaj, podpowiem że ostatnio widziałem jakieś KWA na taktycznym o ile mnie pamięć nie myli. Link to post Share on other sites
JunglerMan Posted September 29, 2014 Report Share Posted September 29, 2014 (edited) Na taktycznym są 3 modele, które mu nie pasują :< Edited September 29, 2014 by JunglerMan Link to post Share on other sites
Ziomal69 Posted September 29, 2014 Author Report Share Posted September 29, 2014 Właśnie, na taktycznym są te modele ale żaden nie ma kabli w kolbie. Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted September 29, 2014 Report Share Posted September 29, 2014 Przełożenie kabli na tył to prosta sprawa, jeśli chcesz mieć po zakupie replike w stocku i na gwarancji to poproś o to sklep alby przepuścili okablowanie na tył. Wykonają to za małą opłatą albo może i za darmo tego już nie wiem, ale zachowasz gwarancje. Link to post Share on other sites
Ziomal69 Posted September 29, 2014 Author Report Share Posted September 29, 2014 Tak jest, już doszedłem do wniosku że risów nie musi być, a kable z tyłu będą :) Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted September 29, 2014 Report Share Posted September 29, 2014 Risy zawsze możesz dokupić w chwili przypływu gotówki, w tej dziedzinie nawet chińskie nie wiele się różnią od markowych więc fortuny nie wydasz tym bardziej jakbyś trafił na używki. Link to post Share on other sites
Ziomal69 Posted September 29, 2014 Author Report Share Posted September 29, 2014 Spoko, spoko :) MOŻNA ZAMKNĄĆ, dzięki zajcu. Link to post Share on other sites
Recommended Posts