Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Jak wrócić? - Czy ktoś pamięta R6 WELL ?

Recommended Posts

Witam,

na wstępie chciałem napisać, że już od bardzo dawna nie miałem styczności z ASG. Kiedyś dużo czasu poświęcałem na to hobby, ale czuję, że dużo się w tym temacie zmieniło (dlatego piszę w "Jak zacząć?"). Przepraszam za swoją niewiedzę i głupie pytania.

Chciałbym powrócić do ASG. W tym celu gdzieś na strychu wykopałem swoją starą replikę MB R6 WELL.

Domyślam się, że nie każdy musi pamiętać taki zabytek. (zauważyłem, że ostatnie wpisy na forum odnośnie takiego modelu były w 2009 roku). W tym miejscu chciałbym zadać parę pytań i jeśli ktoś jest w stanie mi pomóc to o taką pomoc bym prosił :).

Chciałbym doprowadzić moją starą R6 do stanu użytku.

1. Zgubił mi się tłumik płomieni (musiał się złamać i odpaść). Czy ma może ktoś taką część w swoim "magazynie"? Albo poleciłby jakiś zamiennik?

2. Moja R6 nie ma żadnych przyrządów do celowania (nawet muszka jest spiłowana). Co byście polecili na ten problem?

3. I najważniejsze, moja bateria już dawno przestała dawać oznaki życia. Chciałbym kupić dobrą ładowarkę i baterię. Najlepiej jeżeli jest to w ogóle możliwe, aby bateria i ładowarka sprawdziła się przy mojej następnej replice, którą planuje kupić.(zapewne cm042). Czy możecie mi coś tu doradzić ?

Pozdrawiam, Michał.

Pamiętam R6 wella, miałem i bardzo miło wspominam. Niestety to plastikowa zabawka z metalowym GB.

1. Tłumika płomieni nie kupisz, zapomnij o tym.

2. Pozostaje kolimator

3. Lipo.

Mówię to z bólem serca, ale kup sobie nową replikę. Za ~400zł kupisz nówkę z którą będzie mniej problemów niż z R6 w którego musisz zainwestować.

Dzięki za odpowiedź.

Mówię to z bólem serca, ale kup sobie nową replikę. Za ~400zł kupisz nówkę z którą będzie mniej problemów niż z R6 w którego musisz zainwestować.

Właśnie pisząc pierwszego posta bałem się że uzyskam taką radę. Łudziłem się że może jeszcze coś wyciągnę z mojej R6. Nadal mam pewien sentyment do tej zabawki. Mówi się trudno. Czas zacząć przeglądać forum w poszukiwaniu repliki.

Myślę, że chyba można zamknąć temat.