Niewidzialny_69 Posted October 9, 2014 Report Share Posted October 9, 2014 Zauważyłem, że gunfire.pl nie wysyła replik do UK bez podania UKARA numeru. Czy jeśli bym użył czyjegoś numeru to by mogli namierzyć czy jest to mój numer czy kogoś innego? Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted October 9, 2014 Report Share Posted October 9, 2014 Wysyłka wysyłką... Czy podczas odbioru nie wylegitymują? Quote Link to post Share on other sites
Niewidzialny_69 Posted October 9, 2014 Author Report Share Posted October 9, 2014 Wysyłka wysyłką... Czy podczas odbioru nie wylegitymują? Coś ty mają przesyłkę dla kogoś to tylko podpis i już. Ja od nich zamawiałem M99 jakiś rok temu bodajże, to na poczcie odbierałem. O nic nie pytali tylko mieli problem z oddaniem przesyłki przez takie malutkie okienko do przesyłek. Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted October 20, 2014 Report Share Posted October 20, 2014 custom and border service sprawdzi to na granicy czy spelnia wymogi prawne. jezeli nie to bedziesz meic wizyte panow w mundurze a replika pojdzie na smietnik. Dlatego gf nie chce wystylac nic do UK bez podania ukara no, bo nie maja zamiaru zwracac kasy i dodatkowo tracic towaru. Quote Link to post Share on other sites
Niewidzialny_69 Posted October 20, 2014 Author Report Share Posted October 20, 2014 custom and border service sprawdzi to na granicy czy spelnia wymogi prawne. jezeli nie to bedziesz meic wizyte panow w mundurze a replika pojdzie na smietnik. Dlatego gf nie chce wystylac nic do UK bez podania ukara no, bo nie maja zamiaru zwracac kasy i dodatkowo tracic towaru. Kurde to nie wesoło. :/ Więc jedynie co zostaje to zamówić sobie na Polski adres. Wielkie dzięki za pomoc. Temat do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
Koba90 Posted November 15, 2014 Report Share Posted November 15, 2014 Ściągnąłeś już może replikę do UK? Sam się do tego przymierzam i jestem ciekawy czy da radę bez licencji UKAR-y. Quote Link to post Share on other sites
Niewidzialny_69 Posted November 15, 2014 Author Report Share Posted November 15, 2014 Ściągnąłeś już może replikę do UK? Sam się do tego przymierzam i jestem ciekawy czy da radę bez licencji UKAR-y. Tak 2 razy. Za pierwszym razem zamawiałem KP-06 z TaiwanGun i przesyłka dotarła bez problemów. Za drugim razem zamówiłem M99 z GunFire i przesyłka dotarła do mnie bez problemu. Tylko gdy je zamawiałem to byłem głupi i niepełnoletni, więc się nie martwiłem o konsekwencje. Lecz teraz wole się upewnić :D Quote Link to post Share on other sites
Koba90 Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 A posiadasz może licencję UKARA? Oraz czy posiadałeś ją wtedy? Quote Link to post Share on other sites
Niewidzialny_69 Posted November 21, 2014 Author Report Share Posted November 21, 2014 A posiadasz może licencję UKARA? Oraz czy posiadałeś ją wtedy? Nie i nie :P Ale przy zamówieniu z GF poproszono mnie o napisanie oświadczenia, że biorę całą odpowiedzialność na siebie. Quote Link to post Share on other sites
Koba90 Posted November 22, 2014 Report Share Posted November 22, 2014 A jeśli wysyłała by mi to osoba prywatna kurierem. Przejdzie takie coś? I czy będą wołać licencję? Czytałem na forum o tym, ale jedni mówią, że powinno, drudzy, że nie ma szans. Może macie jakieś sprawdzone sposoby? Quote Link to post Share on other sites
Niewidzialny_69 Posted November 23, 2014 Author Report Share Posted November 23, 2014 A jeśli wysyłała by mi to osoba prywatna kurierem. Przejdzie takie coś? I czy będą wołać licencję? Czytałem na forum o tym, ale jedni mówią, że powinno, drudzy, że nie ma szans. Może macie jakieś sprawdzone sposoby? Niech wyśle ci jakąś najtańszą replikę na przetestowanie tego czy wyślą czy zatrzymają na granicy :] Quote Link to post Share on other sites
wolfman4101 Posted December 1, 2014 Report Share Posted December 1, 2014 Nie masz ukary, nie zamawiaj! Inaczej moze sie to skończyć konsekwencjami prawnymi+ opłaty sadowe... Quote Link to post Share on other sites
Niewidzialny_69 Posted December 1, 2014 Author Report Share Posted December 1, 2014 Nie masz ukary, nie zamawiaj! Inaczej moze sie to skończyć konsekwencjami prawnymi+ opłaty sadowe... Ja zamówiłem i miałem "fuksa", ale może właśnie teraz coś się zmieniło i będzie problem. Quote Link to post Share on other sites
wolfman4101 Posted December 2, 2014 Report Share Posted December 2, 2014 Jednym sie udaje innym nie, na forum pap-u masz opisane rożne przypadki... Quote Link to post Share on other sites
tom2909 Posted December 5, 2014 Report Share Posted December 5, 2014 Dzięki Panowie i Panie:) Quote Link to post Share on other sites
michbak Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 potrzebuje podpisow zeby zdobyc UKARA okolice worcester/ birmingham prosze pisac pw jesli ktos dziala w grupie asg Quote Link to post Share on other sites
wolfman4101 Posted January 1, 2015 Report Share Posted January 1, 2015 Ja mieszkam w birmingham... Zalukaj na forum pap-u tam sie wszystkiego dowiesz... Quote Link to post Share on other sites
michbak Posted January 3, 2015 Report Share Posted January 3, 2015 dzieki Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 Taka ciekawostka brytyjskiego myslenia czyli monthy python w akcji : "What about Collectors and Target Shooters?Unfortunately the defence only protects airsoft skirmishers, so if you wish to purchase a RIF you must play at a skirmish site that holds 3rd party insurance." hence biritish law says: you can buy a rifle as target shooter but you cannot buy toygun,coz toy gun immitates better a gun than target gun..... You can buy a deactivated firearm without any restriction, but you cannot buy a toygun,coz the toygun imitates firearm much more better than ex-serviced deactivated firearm..... Quote Link to post Share on other sites
CleaneRSBS Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 Dokładnie, nie potrzebowałem żadnego zezwolenia by kupić dezaktywowanego Enfielda No4 MkII (na targach można kupić wiele dezaktywowanej współczesnej broni bez żadnych problemów), podobnie na wiatrówkę dla żony. Znajomi kupują teraz wiatrówki-repliki: Berety i H&K, również nie muszą mieć zezwolenia, ale taka sama replikę tylko aeg już trzeba mieć UKARA lub inne zezwolenie. Quote Link to post Share on other sites
owca6666 Posted February 14, 2015 Report Share Posted February 14, 2015 Jest też drugi sposób na wysyłkę replik do UK omijając ukarę, po prostu rozłożyć replikę na dwie części i wysłać w dwóch paczkach, oczywiście nie wysyłać ich obu w ten sam dzień. Jest też sklep w HK który takie coś oferuje (rozłożenie repliki przy zakupie i wysyłka) http://www.airsoftglobal.com/shop/index.php Po zakupie skontaktuj się z nimi mailowo żeby rozłożyli replikę, minus tego jest taki że zawołają dodatkową opłatę za to. Mimo to i tak się opłaca bo zakup repliki od nich w ten sposób wychodzi taniej niż kupować na terenie UK. Oczywiście chodzi tu o drogie repliki. Osobiście kupuję tylko repliki G&P i dla mnie taki przekręt jest opłacalny :) Quote Link to post Share on other sites
wolfman4101 Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 No i po co namawiasz do złego? Quote Link to post Share on other sites
Koba90 Posted March 15, 2015 Report Share Posted March 15, 2015 A wie ktoś, jak to jest z wiatrówkami? Mogę ją samolotem przewieźć? Quote Link to post Share on other sites
wolfman4101 Posted March 15, 2015 Report Share Posted March 15, 2015 Nie... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts