PawQ Posted October 12, 2014 Report Share Posted October 12, 2014 Witajcie. Uznałem, że strzelając dziennie z M4 w Call of Duty.. jedyne co ćwiczę to garba, dlatego chciałbym zacząć przygodę z ASG. Czytałem całkiem sporo i oglądałem poradniki.. ale jednak nadal jest mi ciężko wybrać taki sprzęt, ponieważ nigdy nie miałem z nim kontaktu.(chyba, że takie pistolety z odpustu za 5zł się zaliczają) Chciałbym się dowiedzieć kilku rzeczy: - Czy naprawdę najlepsze repliki są z G&P i tylko je warto kupować? - Rozumiem, że repliki ulegają awariom.. Czy można określić ile mniej więcej "potrzyma" taka replika za 1000-1500zł? - Nie znam się tuningu takich zabawek.. za ile najtaniej mógłbym kupić jakąś replikę.. aby potem ją ulepszyć samemu do naprawdę dobrego cacka dokupując części? - Czy taka samoróbka jest w stanie mieć osiągi chociaż podobne do tych np. firmowych po 1600zł? Jeśli ktoś z was ma trochę czasu, proszę o podanie nazw czy linków do najbardziej potrzebnego ekwipunku ASG.. oczywiście poza samą repliką : ) Z góry dziękuję, Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted October 12, 2014 Report Share Posted October 12, 2014 (edited) 1. Dobre, ale wątpie by były najlepsze. Dużo zależy od tego, czego chcemy od repliki. 2. Nie można. Jak masz pecha to coś się zepsuje po jednej strzelance. Zdarza się to rzadko, ale zdarza się. Większość replik z "górnej półki" wytrzyma sporo jeśli nie będzie się w nich grzebać. 3. Za około 500zł można dorwać porządną replikę (z serii RK od Boyi). Koszt tuningu to już inna bajka. Problem tylko w umiejętnym doborze części i samodzielnym ich założeniu tak by wszystko ładnie działało 4. Tak. Poza repliką konieczne trzeba mieć dobre kulki (np. G&G) i ochronę oczu (z atestem!). Edited October 12, 2014 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted October 12, 2014 Report Share Posted October 12, 2014 W samych emkach oprócz g&p jest wiele porządnych marek (KWA, G&G, jako tako CA,King Arms, ICS,), które pod niektórymi względami są lepsze. G&P robi bardzo dobrą skorupę i dobrę wnętrza, ale jest jedną z najdroższych marek. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts