asdfasdf Posted October 13, 2014 Report Share Posted October 13, 2014 Witajcie, odkryłem co i jak z moją repliką, dysza dziwnie się porusza, załączam niepubliczny film na yt z jej pracą. Może miał ktoś do czynienia z czymś takim ? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted October 14, 2014 Report Share Posted October 14, 2014 Pracuje normalnie. Losowe położenie dyszy po cyklu pracy gearboxa jest całkiem naturalne. Można założyć układ mosfet z AB (z hamulcem silnika) spowoduje to, że na single dysza prawie zawsze zostanie w jednej pozycji. Na auto nadal będzie loteria. Jedynie założenie układu z kontrolą położenia zębatki tłokowej w poprawia w pełni pracę całego układu. A tak poza tym, to z tego powodu coś dzieje się złego? Jeżeli podwójne strzały wina leży po stronie gumki hop-up. Jeżeli puste strzały to wina maga, albo zbyt długiej dyszy, albo braku opóźniacza popychacza dyszy w przypadku zmiany na batkę o większym woltarzu. Quote Link to post Share on other sites
asdfasdf Posted October 14, 2014 Author Report Share Posted October 14, 2014 No nie wiem, czy ta dysza się tak powinna poruszać. Problem twki w tym, że kulki lecą albo jedna, albo 2-3, czasami wcale, i replika się czasem zacina... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts