jakubbb Posted October 16, 2014 Report Share Posted October 16, 2014 Witam Ten model wpadł mi ostatnio w ok, ale nie dokońca odpowiada mi jego funkcja karabina szturmowego. Czy według was ten model mógły się nadawać na przerobienie go na karabin wyborowy? Poprawka Cyma AK 040j Kolega zapozna sie z regulaminem dzialu oraz z tematami o replikach CM od 040 w górę. S1 Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted October 16, 2014 Report Share Posted October 16, 2014 Sporym nakładem pieniężnym to i mp5 przerobisz na snajperke, ale będzie to głupio wyglądać i nie wiem czy jest sens. Osobiście uważam że karabin wyborowy powinien wyglądać chociaż jak para snajperka a nie jak ak z doczepioną lunetą, ale to moje zdanie więc może kogoś zadowoli ak podbite do 550fps. Link to post Share on other sites
erykxdxd Posted October 16, 2014 Report Share Posted October 16, 2014 Myślę, że tak, ale zależy czego oczekujesz pisząc ,, karabin wyborowy,, Link to post Share on other sites
jakubbb Posted October 16, 2014 Author Report Share Posted October 16, 2014 Myślę karabin który będzie udawaną snajperką z większym zasięgiem niż wszystkie karabiny szturmowe, większą celnością i możliwością używania go jako broni szturmowej. Chodzi mi o średni zasięg, sporą celność i możliwość wykorzystania go na krutsze dystanse. Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted October 16, 2014 Report Share Posted October 16, 2014 Karabiny z dobrym zasięgiem a stosunkowo nie dużą mocą nie leżą w twoim przedziale cenowym. Możesz jedynie zwiększyć moc zwiększając też celność ale to i tak będzie drogi zabieg. Link to post Share on other sites
jakubbb Posted October 16, 2014 Author Report Share Posted October 16, 2014 Wszyscy mówicie że 550 fps to nic, że karabin za 6 stów to zabawka to w takim razie ile porządny zmodernizowany karabin ma fps'ów? Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted October 16, 2014 Report Share Posted October 16, 2014 550fps może dużo zdziałać, bardzo dużo ale zależy w jakiej replice. Jeśli mówimy już o karabinach wyborowych to tak, 600zł to zabawka. I osiągów karabinu wyborowego nie mierzy się w fps a w realnym zasięgu oraz skupieniu bo to są przewodnie cechy tych replik. Link to post Share on other sites
Recommended Posts