Benek1994 Posted October 21, 2014 Report Share Posted October 21, 2014 Mam problem z replika . nie wiem dlaczego ani z jakiego powodu przestała strzelać. Pierwsze co pomyślałem to rozkrecilem GB żeby zobaczyć co się stało. Myslalem ze cos się zacielo . wiec rozlozylem całego GB i zlozylem na nowo. I nic . później pomyslalem ze może to silnik ale podlaczylem go do batki i wyciagnalem żeby nie dotykał zębatek. Silnik działa. Hmm.. Jednak gdy ponownie zlozylem GB i cala replike nacisnalem spust było słychać taki pseudo strzał. Nie do końca strzał z repliki nie wiem jak to opisać. Wiec otwieram i tłok zostaje z tylu i znowu to samo. Nie mam pojęcia co jest mogę robić to kilkadziesiąt razy zawsze taki sam efekt ;/ pomocy. Quote Link to post Share on other sites
destructor Posted October 21, 2014 Report Share Posted October 21, 2014 Jeśli w gb wszystko jest ok, to spróbuj na innej batce. Może okablowanie i styki(albo samą batkę) masz już w tak złym stanie, że silnik nie daje rady naciągnąć sprężyny. Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted October 21, 2014 Report Share Posted October 21, 2014 Wcześniej działała normalnie? Quote Link to post Share on other sites
Benek1994 Posted October 22, 2014 Author Report Share Posted October 22, 2014 (edited) Tak. W sumie .. Od jakiegoś czasu słabła strasznie juz nie strzelala jak wczesniej. Podejrzewalem tez batke ze juz skończyła żywot bo to jednak 5 lat . a styki i kable wymienione. Wiec to nie to. Edited October 22, 2014 by Benek1994 Quote Link to post Share on other sites
Benek1994 Posted October 22, 2014 Author Report Share Posted October 22, 2014 Dzisiaj podpielem ta batke co mam naladowana chyba na full ladowla się cala noc i pol dnia. I hmm... Podlaczylem naciskami spust i .. Słychać pykniecie , momentalnie bezpiecznik błysnął i się spalił (została wypalona przerwa na środku tego drucika) i dalej nic... Teraz juz sam nie wiem . to chyba nie batka.. Cos jakby blokowalo . jakiś opór jest ;/ tak mi się wydaje .. Quote Link to post Share on other sites
destructor Posted October 25, 2014 Report Share Posted October 25, 2014 Wywal bezpiecznik to po pierwsze. Potem jak masz czym to sprawdź opór układu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts