Kubsoon Posted October 23, 2014 Report Share Posted October 23, 2014 Witam, mam kilka pytań odnośnie repliki M27 IAR od VFC.Więc: Co muszę wymienić w replice żeby dała rade mieć ok. 430fps? Bo replika ma trochę mało tych fps, bo tylko 310... Repliki jeszcze nie kupiłem, bo zastanawiam się czy brać Hk-416 czy M27 IAR, bo hk ma większą moc, a z wyglądu podoba mi się bardziej M27, więc wolałbym M27 tylko nie wiem czy poradzę sobie z tuningiem. Dlatego proszę was o pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted October 23, 2014 Report Share Posted October 23, 2014 Cylinder typ 1, sprężyna m120 i dobre uszczelnienie. Quote Link to post Share on other sites
Kubsoon Posted October 25, 2014 Author Report Share Posted October 25, 2014 Cylinder typ 1, sprężyna m120 i dobre uszczelnienie. Dzięki, możesz podać linki bo za bardzo nie znam się na tych częściach.Możesz jeszcze powiedzieć jak [dobrze uszczelnić]? Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted October 25, 2014 Report Share Posted October 25, 2014 http://azteko.pl/shs-sprezyna-m120-p-1826.html http://azteko.pl/shs-cylinder-typ-1-401-451mm-p-5850.html Uszczelniasz dając teflonu pod uszczelkę głowicy cylindra, poprzez wymiane uszczelki głowicy tłoka jeśli stockowa nie daje efektu strzykawki oraz dając teflonu pod gumke hopka. Możesz też wymienić dysze na uszczelnioną jeśli stockowa nie będzie dobrze trzymać chociaż raczej powinna. Quote Link to post Share on other sites
Kubsoon Posted October 25, 2014 Author Report Share Posted October 25, 2014 http://azteko.pl/shs...120-p-1826.html http://azteko.pl/shs...1mm-p-5850.html Uszczelniasz dając teflonu pod uszczelkę głowicy cylindra, poprzez wymiane uszczelki głowicy tłoka jeśli stockowa nie daje efektu strzykawki oraz dając teflonu pod gumke hopka. Możesz też wymienić dysze na uszczelnioną jeśli stockowa nie będzie dobrze trzymać chociaż raczej powinna. Chodzi o takie coś? Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted October 26, 2014 Report Share Posted October 26, 2014 Tak, to jest właśnie uszczelnienie komory poprzez danie teflonu pod gumke. Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted October 26, 2014 Report Share Posted October 26, 2014 (edited) Jeśli jeszcze nie kupiłeś to zadzwoń do sklepu i poproś ich o poradę i zamontowanie części. Powiedz ile fps cie interesuje i zobaczysz co ci odpowiedzą. Jeśli nie znasz się na grzebaniu w AEG szanse ze za pierwszym razem uzyskasz dobry/oczekiwany wynik są 50 na 50 Edited October 26, 2014 by chomik_pl Quote Link to post Share on other sites
Kubsoon Posted October 26, 2014 Author Report Share Posted October 26, 2014 Jeśli jeszcze nie kupiłeś to zadzwoń do sklepu i poproś ich o poradę i zamontowanie części. Powiedz ile fps cie interesuje i zobaczysz co ci odpowiedzą. Jeśli nie znasz się na grzebaniu w AEG szanse ze za pierwszym razem uzyskasz dobry/oczekiwany wynik są 50 na 50 Ok, mam jeszcze (trochę dziwne) pytanie.Ja za bardzo nie znam się na tuningu replik i dręczy mnie jedno pytanie.Czy jak wymienię części tak że będę miał dajmy na to 450 fps i chciałbym iść na strzelankę CQB gdzie jest limit 350 fps to czy jak wymienię samą sprężynę z wyższej na niższą to w środku już nic nie zmieniać tych części czy jak? Wiem trochę źle sformułowane pytanie ale myślę, że wiesz o co chodzi :) Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted October 26, 2014 Report Share Posted October 26, 2014 Wystarczy wymiana na słabszą sprężyne. Quote Link to post Share on other sites
Kubsoon Posted October 26, 2014 Author Report Share Posted October 26, 2014 Wystarczy wymiana na słabszą sprężyne. Ok, dzięki Wystarczy wymiana na słabszą sprężyne. Wystarczy wymiana na słabszą sprężyne. A ile fps można maksymalnie wyciągnąć na tej replice i jakie części zamienić aby było max możliwości? bo również interesuje mnie przerobienie m27 na para snajperkę.I wtedy jak będę chciał mniejszą prędkość to tylko zmienię sprężynę na niższą. Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted October 26, 2014 Report Share Posted October 26, 2014 Tuningowanie tego na M120 i wyżej to średni pomysł, gdyż szkielet tego nie wytrzyma. Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted October 26, 2014 Report Share Posted October 26, 2014 Para snajperki robić niema sensu, drogo wyjdzie i wywalisz większość części. M120 szkielet jeszcze wytrzyma więc lepiej przy tym pozostań. Quote Link to post Share on other sites
Kubsoon Posted October 26, 2014 Author Report Share Posted October 26, 2014 Para snajperki robić niema sensu, drogo wyjdzie i wywalisz większość części. M120 szkielet jeszcze wytrzyma więc lepiej przy tym pozostań. Ok zostanę przy m120. I jakie jeszcze byście kulki polecili jak będe miał sprężyne m120, a jakie kulki polecicie jak jeszcze jej nie włoże i będzie miała te 310 fps. Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted October 26, 2014 Report Share Posted October 26, 2014 Na 310fps weź 0,20 a przy m120 0,25 i tylko G&G Quote Link to post Share on other sites
Kubsoon Posted October 26, 2014 Author Report Share Posted October 26, 2014 Na 310fps weź 0,20 a przy m120 0,25 i tylko G&G A łatwo jest samemu wymienić cylinder i sprężynę? Może macie link do jakiegoś poradnika czy coś.Repliki jeszcze nie zakupiłem więc może napisać do sklepu o wymianę części które osobno kupie? Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted October 26, 2014 Report Share Posted October 26, 2014 (edited) Sama wymiana tych części nie jest trudna ale są inne pierdółki które lubią być wredne jak np wyskakujące spręzynki czy zgubienie podkładki. Poradniki możesz znaleźć na youtube aczkolwiek lepiej żeby zrobił to serwisant. Sklep może to zrobić przy zakupie ale nie da ci już gwarancji na replike bo zmieniasz sprężyne. Edited October 26, 2014 by zajcu97 Quote Link to post Share on other sites
Kubsoon Posted October 26, 2014 Author Report Share Posted October 26, 2014 Sama wymiana tych części nie jest trudna ale są inne pierdółki które lubią być wredne jak np wyskakujące spręzynki czy zgubienie podkładki. Poradniki możesz znaleźć na youtube aczkolwiek lepiej żeby zrobił to serwisant. Sklep może to zrobić przy zakupie ale nie da ci już gwarancji na replike bo zmieniasz sprężyne. Ok, a żeby poprawić precyzyjność strzału? Wymienić lufę na precyzyjną,wymienić gumkę hop up? Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted October 26, 2014 Report Share Posted October 26, 2014 Jak najbardziej, lufy w przystępnych cenach to systema/guarder 6.02 a gumki systema energy i zielona G&G Quote Link to post Share on other sites
Kubsoon Posted October 26, 2014 Author Report Share Posted October 26, 2014 Jak najbardziej, lufy w przystępnych cenach to systema/guarder 6.02 a gumki systema energy i zielona G&G A jaką baterię wybrać po wymianie sprężyny i przed wymianą, oraz jaką (dobrą) ładowarkę wybrać? myślałem nad Imax b6 za 160 zł (wiem że dużo jest podróbek imaxa) :) Jak najbardziej, lufy w przystępnych cenach to systema/guarder 6.02 a gumki systema energy i zielona G&G O i jeszcze czy mógłbyś dać linka do odpowiedniej lufy precyzyjnej która będzie pasowała do M27 IAR? Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted October 26, 2014 Report Share Posted October 26, 2014 Bateria lipo 7.4V ładowarka jest okej. Lufa pasuje każda, musi być po prostu nie dłuższa niż ta która jest w stocku czyli 415mm bo będzie wystawać. Quote Link to post Share on other sites
Kubsoon Posted October 27, 2014 Author Report Share Posted October 27, 2014 Bateria lipo 7.4V ładowarka jest okej. Lufa pasuje każda, musi być po prostu nie dłuższa niż ta która jest w stocku czyli 415mm bo będzie wystawać. A żeby zwiększyć roof repliki, to co wymienić? Bateria lipo 7.4V ładowarka jest okej. Lufa pasuje każda, musi być po prostu nie dłuższa niż ta która jest w stocku czyli 415mm bo będzie wystawać. Mógłbyś też dać linka do jakieś dobrej lufy precyzyjnej (może być drooga) ważne aby była takeiej samej długości co m27.A m27 ma długość lufy wewnętrznej 415mm. Patrzyłem na prometheusa za 300 zł ale nie znalazłem tego 415!.Prosze o linka :) Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted October 27, 2014 Report Share Posted October 27, 2014 Nie myśl o zwiększaniu rofa bo ci gearbox eksploduje... może w przenośni a może nie. Taki jaki da ci lipo 7.4 i tak nie będzie mały. Jeśli może być droga lufa to masz promyka: http://deltashop.pl/pl/lufy-precyzyjne/1757-laylax-prometheus-lufa-precyzyjna-603-.html Quote Link to post Share on other sites
Kubsoon Posted October 27, 2014 Author Report Share Posted October 27, 2014 Nie myśl o zwiększaniu rofa bo ci gearbox eksploduje... może w przenośni a może nie. Taki jaki da ci lipo 7.4 i tak nie będzie mały. Jeśli może być droga lufa to masz promyka: http://deltashop.pl/...zyjna-603-.html A o co chodzi z tą długością wewnętrzną? Bo w m27 normalnie jest 415 mm a ta lufa ma 407mm.Czy będzie na zewnątrz jakaś różnica w wyglądzie czy jak? Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted October 27, 2014 Report Share Posted October 27, 2014 Niema żadnej różnicy, oznacza to dokładnie tyle że lufa będzie kończyć się o te 8mm wcześniej niż stockowa. Quote Link to post Share on other sites
Kubsoon Posted October 27, 2014 Author Report Share Posted October 27, 2014 Niema żadnej różnicy, oznacza to dokładnie tyle że lufa będzie kończyć się o te 8mm wcześniej niż stockowa. Ale te czarne zakończenie normalnie się założy tak? te gdzie tłumik można montować, nwm czy wiesz o co chodzi Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts