zajcu97 Posted October 27, 2014 Report Share Posted October 27, 2014 Nie mam pojęcia o czym mówisz. W każdym razie lufa będzie pasować i nie musisz się martwić. Quote Link to post Share on other sites
Kubsoon Posted October 27, 2014 Author Report Share Posted October 27, 2014 Nie mam pojęcia o czym mówisz. W każdym razie lufa będzie pasować i nie musisz się martwić. O to mi chodzi http://wmasg.pl/pl/news/show/327550?highlight=HK Czternasty obrazek od góry.To czarne co się nakłąda na lufę. Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted October 27, 2014 Report Share Posted October 27, 2014 Chodzi ci o tłumik płomieni czy o co...? Quote Link to post Share on other sites
Kubsoon Posted October 27, 2014 Author Report Share Posted October 27, 2014 Chodzi ci o tłumik płomieni czy o co...? No ta czarna rurka.Jest złota lufa i obok niej ta czarna rurka. (przepraszam że trochę nie mogę się wysłowić ale się na tym nie znam) :) Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted October 27, 2014 Report Share Posted October 27, 2014 Aaaaa... zwykła przedłużka lufy, nie będzie z tym żadnych problemów. Quote Link to post Share on other sites
Kubsoon Posted October 27, 2014 Author Report Share Posted October 27, 2014 Aaaaa... zwykła przedłużka lufy, nie będzie z tym żadnych problemów. Ok a mógłbyś dać też linka do dobrych magazynków które (nie będą hi-capami),będą metalowe (może być mocny plastik,tak żeby bo upadku od razu się nie rozwaliło) i żeby pasował do m27. Bo szukałem ale na magazynkach też się nie znam :/ Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted October 27, 2014 Report Share Posted October 27, 2014 Szukaj po prostu mindów do m4 metalowych. Większość powinno podawać ale które to już dokładnie nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
Kubsoon Posted October 27, 2014 Author Report Share Posted October 27, 2014 Szukaj po prostu mindów do m4 metalowych. Większość powinno podawać ale które to już dokładnie nie wiem. Ok a które kulki lepsze na 310fpshttp://deltashop.pl/pl/kulki-020g/381-gg-kulki-bb-020g-5000szt-.html http://deltashop.pl/pl/kulki-020g/975--guarder-kulki-bb-020g-5000szt.html Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted October 27, 2014 Report Share Posted October 27, 2014 G&G Quote Link to post Share on other sites
Kubsoon Posted October 27, 2014 Author Report Share Posted October 27, 2014 G&G Ok, a jak m27 wytrzyma zanurzenie się w jeziorze? I czy w ogóle wytrzyma? I czy po wyjściu z wody od razu trzeba nasmarować,rozebrać, wysuszyć replikę? czy można jeszcze z nią biegać na strzelance po wyjściu z wody? Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted October 27, 2014 Report Share Posted October 27, 2014 Biegać możesz ale nie wiem jak będzie działać... Zepsuć nie zepsujesz ale po takim wyczynie kompletne czyszczenie do sucha i kładzenie smarów od nowa więc lepiej się w to nie baw :) Quote Link to post Share on other sites
Kubsoon Posted October 27, 2014 Author Report Share Posted October 27, 2014 Biegać możesz ale nie wiem jak będzie działać... Zepsuć nie zepsujesz ale po takim wyczynie kompletne czyszczenie do sucha i kładzenie smarów od nowa więc lepiej się w to nie baw :icon_smile: Jest jakiś poradnik jak i gdzie smarować replikę? jak jest mógłbyś dać linka? Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted October 27, 2014 Report Share Posted October 27, 2014 smarujesz zębatki, zęby na tłoku, sprężyne z prowadnicą oraz cylinder (tylko do cylindra bardzo cienka warstwa smaru żeby nie stawiał oporów) Quote Link to post Share on other sites
Kubsoon Posted October 27, 2014 Author Report Share Posted October 27, 2014 smarujesz zębatki, zęby na tłoku, sprężyne z prowadnicą oraz cylinder (tylko do cylindra bardzo cienka warstwa smaru żeby nie stawiał oporów) Ale replika na pewno się nie zepsuje po kąpieli? Bo trochę droga jest i tak ją teraz zepsuć :/ Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted October 27, 2014 Report Share Posted October 27, 2014 Nie powinna, jest mnóstwo filmików gdzie ludzie strzelają pod wodą i po wyciągnięciu z wody. Jednak jak mówiłem nie jest to zdrowe dla mechanizmu więc jeśli możesz to oszczędź to swojej biednej replice. Quote Link to post Share on other sites
Kubsoon Posted October 27, 2014 Author Report Share Posted October 27, 2014 Nie powinna, jest mnóstwo filmików gdzie ludzie strzelają pod wodą i po wyciągnięciu z wody. Jednak jak mówiłem nie jest to zdrowe dla mechanizmu więc jeśli możesz to oszczędź to swojej biednej replice. Ok ale jak się już to zrobi i wszystko wysuszy wysmaruje, to będzie strzelała tak jak na początku? Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted October 27, 2014 Report Share Posted October 27, 2014 Jeśli zrobisz to dokładnie to raczej tak ale unikaj taplania repliki w bagnie. Masz tu filmik: Quote Link to post Share on other sites
Kubsoon Posted November 9, 2014 Author Report Share Posted November 9, 2014 Jeśli zrobisz to dokładnie to raczej tak ale unikaj taplania repliki w bagnie. Masz tu filmik: http://www.youtube.com/watch?v=S3U_xVUhr2I&hd=1 Ok a który akumulator lepszy?http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_233_297&products_id=11713&name=King_Arms_-_LiPo_-_7,4V_-_1100mAh_-_15C_-_[1+1]_-_KA-BAT-48 http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_233_297&products_id=11605&name=ASG_-_Bateria_AEG_-_LiPo_-_7,4V_-_1300mAh_-_20C_-_[1+1]_-_17206 Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted November 9, 2014 Report Share Posted November 9, 2014 Ja bym brał ten drugi, tylko że masz go niedostępnego na specu. Quote Link to post Share on other sites
Kubsoon Posted November 9, 2014 Author Report Share Posted November 9, 2014 Ja bym brał ten drugi, tylko że masz go niedostępnego na specu. Ok jak jest niedostępny to mógłbyś dać linka do jakiegoś dobrego akumulatora, albo chociaż powiedzieć dobrą firmę która takie robi? Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted November 9, 2014 Report Share Posted November 9, 2014 Osobiście używam redoxów i są okej, patrz głównie na pojemność baterii i liczbe "C" jeśli oba parametry są wysokie i cena przystępna to będzie dobra bateria. Quote Link to post Share on other sites
Kubsoon Posted November 9, 2014 Author Report Share Posted November 9, 2014 Osobiście używam redoxów i są okej, patrz głównie na pojemność baterii i liczbe "C" jeśli oba parametry są wysokie i cena przystępna to będzie dobra bateria. A o co chodzi z tą liczbą C? np 15/30 C Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted November 9, 2014 Report Share Posted November 9, 2014 Wydajność prądowa w ogólnym znaczeniu, nie wytłumacze ci dokładniej bo na elektryce się tak bardzo nie znam. Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 C to ładunek, jaki jest w stanie wytworzyć akumulator. Ogólnie pojemność x ładunek daje prąd maksymalny w amperach. Optymalnie jest mieć prąd stały ok. 40-50A i chwilowy koło 70-100A Quote Link to post Share on other sites
Kubsoon Posted November 17, 2014 Author Report Share Posted November 17, 2014 Wydajność prądowa w ogólnym znaczeniu, nie wytłumacze ci dokładniej bo na elektryce się tak bardzo nie znam. Repliki jeszcze nie kupiłem i właśnie zastanawiam się czy wymieniać to wszystko i mieć te (420fps) czy może zapłacićprawie tyle samo i kupić Sr-10 od kwa które ma 500 fps!!!http://taktyczny.com/repliki-asg/m16-m4-i-pochodne-pl/karabin-m4-sr-10-kwa-picoaab-500-fps.html Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts