Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Spust nie zawsze łapie pojawia się pstryknięcie (cm 048)

Recommended Posts

Witam.

Zaznaczę że przeszukałem forum i o ile problemów ze spustem było sporo nie znalazłem takiego jak u mnie.

Mianowicie co jakiś czas (nie ma prawidłowości) przy zmianie trybu ognia, zamiast strzału słychać wyraźne pstryknięcie w spuście a strzał nie zostaje oddany, po ustawieniu na safe i ponownym ustawieniu wybranego trybu ognia replika działa poprawnie, spust działa płynnie nie ma wspomnianego wyżej pstryknięcia-przeskoku.

Replika wróciła z takim problemem z serwisu, zareklamowałem została poprawiona. Jednak po kilku strzelaniach problem wrócił, jako że serwis uznałem za wystarczająco nieudolny nie reklamowałem ponownie. Zdarza się że pstryknięcie nie pojawia się przez całe strzelanie jednak czasami zacina się w najgorszym momencie dlatego chciałbym usunąć ten problem.

Problem dotyczy repliki cm 048

Z góry dziękuję za pomoc

Pozdrawiam

Wiktor.

Ześlizguje się wózek ze spustu. Często spotykane w V3.

Rozwiązaniem może być naklejenie kawałka plastiku na część wózka którą to łącznik spustu popycha do przodu. Można też wymienić sam wózek i sprawdzić na nim czy problem się będzie powtarzał.

Ześlizguje się wózek ze spustu. Często spotykane w V3.

Rozwiązaniem może być naklejenie kawałka plastiku na część wózka którą to łącznik spustu popycha do przodu. Można też wymienić sam wózek i sprawdzić na nim czy problem się będzie powtarzał.

Ok, chyba rozumiem(jeśli wózek to czarny plastikowy element który po popchnięciu daje przepływ mocy), spróbuję gdy tylko będę miał dostęp do kogoś bardziej kompetentnego bo znając życie rozłożenie gearboxa przeze mnie źle się skończy.