Koyama Posted November 17, 2014 Report Share Posted November 17, 2014 Witam posiadam Eotecha 553. Mam problem z jego wyzerowaniem w pionie, punkt celowniczy cały czas jest poniżej toru lotu kulek mimo iż wykręcę na maxa. Ma ktoś jakiś pomysł jak to poprawić? Rozebrałem go ale nie bardzo wiem jak się do tego zabrać Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted November 17, 2014 Report Share Posted November 17, 2014 Sprecyzuj czy powinno, a nie da się dać wyżej czy nigdy się nie dało i chcecie rozszerzyć możliwość regulacji? I jesteś pewny czy powyżej czy poniżej? Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted November 18, 2014 Report Share Posted November 18, 2014 @Koyama Po pierwsze sprawdź, czy kulki aktualnie lecą prosto, i nie opadają za szybko. Kolejną sprawą jest to, że odległość od celu na który nastawiasz celownik powinna wynosić conajmniej 25-30 metrów - im mniejsza jest odległość między celownikiem, a lufą tym cel może być bliżej. Zakładam, że przy rozkłądaniu sprawdziłeś śrubę regulacyjną podniesienia, i dobrze ustawiłeś sprężynki podtrzymujące diodę. Quote Link to post Share on other sites
Koyama Posted November 18, 2014 Author Report Share Posted November 18, 2014 Replikę (m4) miałem wcześniej wyzerowaną na chwyt transportowy, więc kulki lecą tak jak powinny. Kolimatora od nowości nie mogłem wyzerować w pionie a ma ok 2 miesiąc, chyba ma za mały zakres regulacji :/. Jest na to jakaś rada? Co do sprężynek itp nie mam pojęcia jak to powinno być wszystko ustawione żeby poprawić regulację, wiec prosiłbym o jakieś rady. Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted November 19, 2014 Report Share Posted November 19, 2014 W środku są dwie sprężynki pod płytką - jeśli którąś źle ustawiłeś to może to skutkować właśnie problemami z regulacją. No ale skoro mówisz, że tak jest od początku, to albo masz uszkodzoną śrubę regulacji, albo zakres regulacji jest za mały - umieszczenie celownika niżej nad lufą może pomóc np. przeniesienie go z chwytu transportowego, na front. Quote Link to post Share on other sites
Koyama Posted February 22, 2015 Author Report Share Posted February 22, 2015 Wracam do tematu. Jest lipa bo wewnątrz wszystko jest na swoim miejscu. Te koli od GF to chyba jakaś lipa, zastanawiam się czy jest jakiś prowizoryczny sposób na zwiększenie zakresu regulacji nw np coś podszlifować, dokleić. Jestem otwarty na propozycje :) Quote Link to post Share on other sites
skaut413 Posted February 22, 2015 Report Share Posted February 22, 2015 A sprawdzałeś gwint regulujacy plytke i regulacje w pionie? W moim kolo acm wykonanym z kiepskich materiałów latwo bylo go uszkodzić. Z ciekawości- jak z efektem lustra w ty m koli? Widzisz swoja twarz przy cekowaniu w sloneczny dzień? Quote Link to post Share on other sites
Koyama Posted February 24, 2015 Author Report Share Posted February 24, 2015 Pod tym względem jest nawet ok, szybka mogła by być jaśniejsza, jest minimalny efekt ducha ale do wytrzymania. Tylko co z tego jak nie mogę go wyzerować w pionie i plamka pokazuje ciągle nad celem, nie chce kręcić na chama bo uszkodzę. Może po prostu jest to badziew. Jakie kolimatory polecacie do asg, najlepiej z jakąś "kolorową" szybką żeby rozjaśniało. Ewentualnie jakiego eotecha polecacie, oprócz huracane. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts