Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Ingram ASG nie kręci dobrze kulek

Recommended Posts

Witam

Mam problem z ingramem od actionsportsgames- a mianowicie pluje kulkami. Sprawdzałem na 0,25 i 0,28. Najdziwniejsze jest to, że co dwudziestą kulkę podkręci dobrze. Ponadto, po mocniejszym nastawieniu hopka kulki się blokują. Macie jakieś pomysły, co może być nie tak?

Edited by pan kozaq

Z problemem blokowania się kulek po podkręceniu hopka miałem do czynienia raz - w M200 od Aresa. Kumpel po zakupie repliki nie bardzo wiedział co i jak więc dokręcił jedną śrubkę imbusową (taką bez łebka, a pustą w środku) na maks (czy prawie na maks). Ta śrubka pełni rolę regulatora hopki. Dokręcił ją tak bardzo, że hopek tłumił kulki i przez to replika pluła kulkami na 2-5 metrów. Dlatego napisałem, że może masz źle ułożony czy źle dobrany dystanser. Podkręcasz hopka, a dystanser tak mocno naciska na gumkę, że ta blokuje kulce drogę.

BTW regulacja hopka w tych M200 to masakra - by mieć dostęp do tej śrubki trzeba rozłączyć tył repliki (body z całym mechanizmem spustowym, cyilndremi itp.) od frontu (lufy). Ustawianie tego to lipa straszna - rozłączyć części, pogmerać imbusem, złączyć części, strzelić i zobaczyć rezultaty. I tak kilka razy zanim nie znajdzie się optymalnego ustawienia.

Z problemem plucia spotkałem się ostatnio w eMce ICSa - kumpel ma tam mega nieszczelność. Nie wiem jak masz skonstruowanego tego Ingrama, ale spróbuj zrobić test papierka. Połóż replikę "do góry nogami". Wrzuć przez podajnik kulek jedną kulkę do repliki i połóż na tym podajniku kawałek papieru. Następnie naciśnij spust. Jeśli układ jest szczelny to papierek nie powinien podskoczyć (tu masz "instrukcje" krok po kroku jeśli mnie nie zrozumiałeś). U kumpla papierek frunął na jakieś 20-30 centymetrów w górę.

Z Twoich słów wnioskuję, że niedawno wymieniałeś gumkę - może warto sprawdzić czy szczelność na komorze jest zachowana. Możesz to zrobić w ten sposób, że wyjmujesz komorę wraz z lufą (lufa włożona do komory). Zatykasz palcami dowolne dwa otwory (np. wylot lufy i podajnik kulek), a przez trzeci dmuchasz powietrze ustami. Jeśli czujesz, że powietrze ucieka to znaczy, że nieszczelność jest gdzieś na komorze.

Edited by MarekMac