Rhankai Posted November 28, 2014 Report Share Posted November 28, 2014 Witam. Mam problem z gearboxem. Ostatnio wymieniałem sporo części i miałem kłopot z działaniem sprzętu wiec oddałem do serwisu. Po odebraniu przez jakiś czas wszystko śmigało jak powinno. Przemieliłem ok.600 kulek i pękło łożysko. Kupiłem i postanowiłem wymienić na własna rękę. Generalnie nie ruszałem niczego w środku, nie zgubiłem żadnej podkładki etc. wymieniłem jedynie to łożysko. Teraz mam problem z blokującymi sie zębatkami. Silnik reaguje, kable sie grzeją, a regulacja nic nie daje. Jakieś porady? Quote Link to post Share on other sites
Bellio96 Posted November 28, 2014 Report Share Posted November 28, 2014 Sprawdź czy jakieś części uszkodzonego łożyska nie zostały w mechanizmie. Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted November 28, 2014 Report Share Posted November 28, 2014 Pozostałości, albo łożysko po prostu jest z innego kompletu i trzeba dodać/ująć podkładki z niego. To jest najbardziej możliwe, jeśli wszystko jest dobrze złożone. Quote Link to post Share on other sites
Rhankai Posted November 29, 2014 Author Report Share Posted November 29, 2014 Z silnika wypadają miedziane wióry i druty, to Raczej jego koniec i pewnie nie miał mocy naciągnąć tłoku. Quote Link to post Share on other sites
Radnor Posted November 29, 2014 Report Share Posted November 29, 2014 Silniczek na pewno masz do wymiany ale radzę Ci pożyczyć silnik od jakiegoś kolegi i sprawdzić czy strzela, Bo jak nie to zapewne będziesz miał jeszcze coś do wymiany Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts