Nath Posted November 29, 2014 Report Share Posted November 29, 2014 (edited) Chciałem sobie kupić na jesień/zimę komplet Goretexowy od naszych zachodnich sąsiadów (relatywnie tani i dobry bo dobry i relatywnie tani). O ile spodnie to nie ból, to kurtki mają strasznie krótkie rękawki! Potrzebuję mieć przynajmniej to 57 centymetrów (mierzone od pachy do końca mankietu). Czy jakaś dobra dusza nakieruje w jaki rozmiar (wg. rozmiarówki BW) należy celować? Edited November 29, 2014 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Login90 Posted December 1, 2014 Report Share Posted December 1, 2014 Podczepiam się, ja poszukuje całego munduru miałby ktoś jakiś link do sklepu. Ciężko znaleźć coś w tych barwach. Quote Link to post Share on other sites
Pol_ Posted December 1, 2014 Report Share Posted December 1, 2014 Tutaj są podane raczej dokładnie rozmiary ubrań przeciwdeszczowych BW: http://armyworld.pl/...BW-Demobil.html Kupowałem jakiś czas temu kurtkę i dla rozmiaru US Medium-Long pasuje rozmiar BW 52/54. Niestety krój jest tego rodzaju, że rękawy są krótkie, a obwód w pasie/klatce bardzo obszerny, odwrotnie niż np. w ACU. Najlepiej kierować się rozmiarem obliczonym wg formuły = szerokość pod pachami + 2 razy rękaw. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted December 1, 2014 Report Share Posted December 1, 2014 (edited) Klik. Jeśli wierzyć dla Armyworld (a ja się jeszcze nie zawiodłem na nich) celuj w rozmiar większy od 56/58 LANG. Problem w tym, że nie znalazłem nigdzie większego rozmiaru (aczkolwiek nie szukałem jakoś szczególnie długo). Edytuj: Pol_ mnie ubiegł. Edited December 1, 2014 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted December 1, 2014 Author Report Share Posted December 1, 2014 Przekopałem szwabski ebay i faktycznie największy komplet jaki jest sympatexowy (gore pewnie też) to 56/58 lang. Zaryzykuję ;). Quote Link to post Share on other sites
Login90 Posted December 1, 2014 Report Share Posted December 1, 2014 Wielkie dzięki już zamówienie leci xD Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts