Koralitto Posted December 7, 2014 Report Share Posted December 7, 2014 Cześć! Zamierzam kupić spodnie narciarskie/snowboardowe ale po co kupować coś, co będzie używane dość sporadycznie. Wpadł mi do głowy pomysł, może spodnie od munduru z gore (+ jakieś kalesony) dadzą radę a przy okazji wykorzystam je na strzelankach/do łażenia gdy pogoda niepewna. Jako że nie miałem do tej pory nic z gore, jak to się sprawuję na śniegu? Pod tym kontem na forum ubogo w wiedzę. Zakładając że da radę, to jakie spodnie? W kwestii ciuchów nie-gore wyniosłem przekonanie, że najlepiej spec ops ale że nie dostępne to Helikon daję radę, parę kliknięć później popatrzyłem na http://helikon-tex.com/#!/Waterproof/IIpants/SP-EC2-NL (jedyne w dziale waterproof). Zmartwił mnie natomiast opis tych spodni w jakimś sklepie, kieszenie przelotowe. Mam rozumieć przez to, że to nie są spodnie tylko coś coś na spodnie właściwe zakłada? Quote Link to post Share on other sites
kabel123 Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 Tak to spodnie które zakładasz na spodnie. Ogólnie jest to dobry pomysł. Oryginalne spodnie na przykład w marpacie z gore-tex możesz na allegro kupić za mniej niż 200zł. Nie ma powodów dla których gore-tex byłby chybionym pomysłem. Quote Link to post Share on other sites
wilq1979 Posted January 20, 2015 Report Share Posted January 20, 2015 Mam gore rowerowe - jeden upadek i przetarte kolano - spodnie do naprawy. Nie wiem jak zniosą spodnie gore upadek na śnieg z poślizgiem? Tym bym się kierował przy ewentualnym noszeniu spodni gore w trakcie jazdy na śniegu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts