Psylocybina Posted December 13, 2014 Report Share Posted December 13, 2014 Witam postanowiłem pobawić się w strzelanie z replik , jak że wcześniej czasami biegałem z markerem to stwierdzam kompletny brak doświadczenia jedynie trochę intuicji i tyle :) Mam do wyboru kilka replik poza tym kilka sobie wybrałem aby można je było ocenić. oto one : G36 od JG dokładnie model G608 , G608-3 BOYI Rg-02 czyli słynny full metal ak-47 Te dwa modele interesują mnie najbardziej , co o nich myślicie ? Poza tym zawsze myślałem nad mp5 od CA która fakt jest dużo droższa ale tu także moje pytanie gdyż miałbym możliwość kupna tej repliki tylko bez ładowarki oraz baterii za 400 zł i małe co nieco . Oczywiście jeżeli moje propozycje to zwykłe śmiecie których nie warto to czekam na wasze propozycje :) Pozdrawiam . Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted December 13, 2014 Report Share Posted December 13, 2014 Wybrałeś dobre i polecane repliki na start. CA sobie odpuść, używki z niezaufanego źródła to loteria. W przypadku serii RK szukaj stalowych wersji oznaczonych literą S w nazwie modelu. Quote Link to post Share on other sites
soldium Posted December 13, 2014 Report Share Posted December 13, 2014 (edited) RK boyi (dowolne bo mają te same bebechy) oraz giety jg (ta sama zasada co do bebechów jak w boyi) Jak jesteś w stanie dołożyć za przegląd u serwisanta (no smarowanie i podkładkowanie) To z giety Boyi będziesz bardziej zadowolony. W używki się nie baw nawet jeśli to jest super uber asg kolega - tym łatwiej może cię wyrolować. @edyta Buniek mnie uprzedził. Edited December 13, 2014 by soldium Quote Link to post Share on other sites
Psylocybina Posted December 13, 2014 Author Report Share Posted December 13, 2014 Wybrałeś dobre i polecane repliki na start. CA sobie odpuść, używki z niezaufanego źródła to loteria. W przypadku serii RK szukaj stalowych wersji oznaczonych literą S w nazwie modelu. Czyli napewno nie pchać się w takie kupna sprzedaży replik które jako nowe kosztują blisko 1000 zł . W takim razie te dwie repliki które podałem wyżej będę szukał . Także mam wątpliwości czy np nie poszukać w dziale SPRZEDAM Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted December 13, 2014 Report Share Posted December 13, 2014 Jeszcze raz. Repliki za 1000zł bywają gorsze od tych za 600zł. Bywa też odwrotnie. Nie ma stałej tendencji. Wszystko zależy... Używki nie są polecane nowym użytkownikom. Poczytaj poradnik z tematów podpiętych w tym dziale. Quote Link to post Share on other sites
burbus Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 (edited) Rg-02? Chyba RK-02. Sam musisz wybrać czy ci si pododba kałach, czy g36c. Edited December 15, 2014 by burbus Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 Dodam, że nie widzę tam ak-47. RK Boya lepiej nowego, wystarczy poszukać miedzy sklepami, są rożne ceny, w dodatku można na jakaś promocję trafić i jeszcze -15%. To lepsze niż użeranie się z jakimś złomem po kimś. Quote Link to post Share on other sites
KOTOPIES Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 Tutaj masz nowego RK za 450zł: www.taiwangun.com/rk-02-full-metal-boyi Quote Link to post Share on other sites
Radnor Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 polecam rk-02 miałem w swojej karierze dużo replik (w tym kilkanaście kałachów od boyia) i z ręką na sercu mogę polecić rk od boyia Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 (edited) G36 JG, i Seria RK (sw) to zasadniczo polecane repliki. MP5 jeśli już to albo od ICS (seria mx5), Cymy (serie cm.041, i cm.049), lub TM. Na empetki CA nawet nie patrz, bo to straszny złom, podobnie z resztą jak i większość replik CA. ICS (LINK)jest droższe, ale ma dwie istotne zalety: *Stalowe body *Tryb burst A największą wadą jest niestandardowość jego podzespołów jak szkielet gearboxa, czy też unikalny układ elektryczny. Cyma z kolei jest najtańsza z trojga, prezentuje świetne osiągi w stocku przy dosyć wysokich wartościach prędkości wylotowej (~400 fps), a jej części są w większości standardowe (wyjątek: np. dysza). Części są spasowane idealnie, a body wykonane jest z metalu (ZnAl - dosyć słaby mechanicznie stop). Po wymianie gumki hop-up jej zasięg przewyższa stockowe mp5 TM, i trudniej też "uciec" przed kulką. Osobiście sam używam mp5 cymy, i obok p90 TM jest to moja główna replika. Koniec końców TM jest porównywalne cenowo do ICS, ale niedostępne w polsce (sklep zagraniczny: http://echigoya-guns.com/). Jakość wykonania jest najwyższa wśród tych trzech marek, ma legendarny system hop-up TM (ogromny zasięg z małych fps), w stocku może wytrzymać lata pracy, i jest całkowicie standardowe (części robi się w "standardzie tokyo marui"), ale ma też kilka istotnych wad: *Body z plastiku (jakkolwiek świetnej jakości) *Niska prędkość wylotowa (możliwość unikania trafień) *Słabe części wewnętrzne (przy wzmacnianiu głównej sprężyny trzeba wymienić większość części) Edited December 15, 2014 by Tomek P-ń Quote Link to post Share on other sites
elpieszeq Posted December 16, 2014 Report Share Posted December 16, 2014 G36 jest jedną z moich ulubionych replik! Quote Link to post Share on other sites
kamyk3g Posted December 16, 2014 Report Share Posted December 16, 2014 Zależy co Ci odpowiada kolelgo. Miałem giete w dłoniach i fajny karabinek - dokładnie ten o którym pisałeś. Dla początkującego może być ok. Ja zaczynałem z emką specny sa-b04 - po prostu mój gust. Zależało mi na metal body aby nie rozpieprzyła mi się replika po 1 przypadkowym upadku - nie mówię o rzucaniu repliką, tylko nawet o oparciu jej i zaczepieniu przez kogoś.. Też tak bywa. Do tego chciałem mieć szyny ris aby dodawać sobie później elementy typu latarka, chwyty itd. Nie chciałem mieć za długiej repliki dlatego wybrałem 04 a nie 03, które jest dużo dłuższe i do budynku bym nie wszedł. Potem jednak i tak kupiłem mniejszą replike do CQB - jak już wpadniesz w nałóg, to aż nie chce się wychodzić :) Mimo wszystko i tak na treningach itd używam Specny. Powodzenia w wyborze! Quote Link to post Share on other sites
sorsziczek Posted December 16, 2014 Report Share Posted December 16, 2014 no jest dobra! wybierz mądrze ! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts