SunK Posted December 18, 2014 Report Share Posted December 18, 2014 Witajcie ;) Można powiedzieć, że jestem nowy. Wczoraj dostałem moją pierwszą replikę mp5 od galaxy, naładowałem baterie i potem oddałem kilka próbnych strzałów, wszystko działało wybornie. Dziś poszedłem ustawić hop up, w miare mi się udało więc potem zacząłem sobie strzelać ot tak full auto :D i nagle po paru sekundach jakby mechanizm w replice zaczął zwalniać a po jakiejś sekundzie jakby się zaciął. po naciśniećiu spustu jest tylko kilknięcie w środku i nic więcej :( Po regulowaniu trybów ognia, zabawach z magazynkiem i próbach za jakąś minute, dwie replika zaczęła strzelać, ale po paru kulkach znów się zacięło tak samo i już nie rusza :( bateria jest na 100% naładowana, strzelałem może z 15 minut. Bezpiecznik wygląda na nienaruszony. Słychać tylko klik, co to może być? Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted December 18, 2014 Report Share Posted December 18, 2014 Jeśli bateria naładowana to spróbuj regulacji silnika. Quote Link to post Share on other sites
SunK Posted December 18, 2014 Author Report Share Posted December 18, 2014 Robiłem to i dalej to samo :( Możliwe, żeby się wyładowała bateria tak szybko i nagle? jest nowa Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted December 18, 2014 Report Share Posted December 18, 2014 Jak zimno jest u Ciebie? Możliwe, że na mrozie NiMH się szybciej rozładował. W miarę możliwości znajdź kogoś z repliką i sprawdź batkę na jego replice. Quote Link to post Share on other sites
SunK Posted December 18, 2014 Author Report Share Posted December 18, 2014 Jak zimno jest u Ciebie? Możliwe, że na mrozie NiMH się szybciej rozładował. W miarę możliwości znajdź kogoś z repliką i sprawdź batkę na jego replice. nie było temperatury poniżej zera, ale postaram się to sprawdzić Quote Link to post Share on other sites
mike88 Posted December 18, 2014 Report Share Posted December 18, 2014 bateria jest na 100% naładowana błąd w założeniach :) ładowałeś baterię co nie oznacza że jest naładowana...ja obstawiam (prawie bankowo) na rozładowaną batkę Quote Link to post Share on other sites
SunK Posted December 18, 2014 Author Report Share Posted December 18, 2014 błąd w założeniach :icon_smile: ładowałeś baterię co nie oznacza że jest naładowana...ja obstawiam (prawie bankowo) na rozładowaną batkę jestem noobkiem w asg ale ładowałem 5 godzin weług wzoru :D Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted December 18, 2014 Report Share Posted December 18, 2014 Batka. Quote Link to post Share on other sites
mike88 Posted December 18, 2014 Report Share Posted December 18, 2014 nie chodzi o czas ładowania tylko jakość stockowych baterii ;) Quote Link to post Share on other sites
SunK Posted December 18, 2014 Author Report Share Posted December 18, 2014 Poleci ktoś jakąś baterię do tej repliki? najlepiej Lipo Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted December 18, 2014 Report Share Posted December 18, 2014 (edited) Poleci jak poleci. Najpierw sprawdź czy to bateria bo wydasz kasę na baterie LiPo (i ładowarkę), a potem okaże się, że to jednak nie bateria i będzie lipa, a nie LiPo. Edited December 18, 2014 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts