KWX-PL Posted December 19, 2014 Report Share Posted December 19, 2014 Witam, Nie jestem pewień czy to dobry dział. Moje pytanie jest takie. Czy jak kupię replike w USA i będę ją wiózł na mienie przesiedleńcze będę miał problemy na granicy? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
pielson Posted May 12, 2015 Report Share Posted May 12, 2015 Witaj, też o tym myślałem. Stwierdziłem, że bezpieczniej i bez problemów będzie wysłać to paczką morską. W paczce były dwie repliki i masa szpeju. Zapłaciłem za wysyłkę ok 45 centów za funt więc cena śmieszna. W Polsce jedyne co mi naliczyli to "opłatę" ale nie jako cło czy podatek czy co, tylko dostałem maila od agencji celniczej że trzeba zapłacić 250 zł. Co przy różnicy cen kupując w USA a w Polsce to i tak pół darmo. Dlatego sądzę, że lepiej wysłać ok. 4-6 tyg wcześniej i będziesz miał jak wrócisz akurat w domku. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 12, 2015 Report Share Posted May 12, 2015 Dolar za kilo? Gdzie taką pakę można zamówić?! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts