Zgedi Posted August 14, 2005 Report Share Posted August 14, 2005 Gral ktos w demko...ja wczoraj u kumpla...procek ma prawie 3.0...512ddra i jakiegos gforca wypasionego za 1000zl i wszystko i tak musial ustawic na medium ale wrazenia po tej grze sa naprawde niesamowite...idealne polaczenie horroru ze strzelanka,po prostu mozna sie solidnie przestraszyc zwlaszcza jak sie gra w nocy bo w demu co niezle momety.Wymagania ma choleranie duze bo to pewnie jakas nowa generacja graficzna...Naprawde gra ktora bedzie hiciorem moim zdaniem :) Link to post Share on other sites
PAT_PotulnY Posted August 14, 2005 Report Share Posted August 14, 2005 W 10min dema jest tyle strachu i klimatu co przez calego dooma 3 + dodatek Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted August 14, 2005 Report Share Posted August 14, 2005 Bez przesady z tym strachem, nawiedzony dom w Vampire Bloodlines był bardziej klimatyczny. A co do wymagań - wystarczy tekstury ustawić na medium - bo one mają nawięszy wpływ na płynność gry, resztę można dać na max. Zauważyłem, że głównym problemem jest dynamiczne "dogrywanie" się planszy. Wychodzimy zza narożnika, gra pauzuje na sekundę i dalej rusza płynnie. Po dojściu do końca mapy możemy się cofnąć do początku i nie zauważymy tych spowolnień- a to wskazuje na ewidentny bug w demie. Zobaczymy co z tym zrobią w pełnej wersji. Zapowiada się smakowicie :-) Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted August 14, 2005 Report Share Posted August 14, 2005 Jak wypadł bullet time? Ja jeszcze nie miałem okazji zagrać w demko. Link to post Share on other sites
Zgedi Posted August 14, 2005 Author Report Share Posted August 14, 2005 BuletTime niezly wyglada zwlaszcza w strzelaninach jak leci na ciebie kilku kolesi..no i jest nieskonczony :) ...tylko ze sie dosyc dlugo laduje. Link to post Share on other sites
K.A.B Posted August 14, 2005 Report Share Posted August 14, 2005 Po demie moge powiedziec tak: gra nie będzie przełomowa, ale będzie hitem. Świetny FPS horror (japońszczyzną leci więc popeliny nie będzie), z efektowną grafiką i dużą grywalnością, Przy Doomie raczej stac nie może jeśli chodzi o klimat - Doom straszył tylko demonami robiącymi "boo!" i totalnym zaciemnieniem pomieszczeń, tu sama dziewczynka robi atmosfere rodem z japońskich horrorów. Link to post Share on other sites
PAT_PotulnY Posted August 14, 2005 Report Share Posted August 14, 2005 Mam kumpla, który po motywie z drabiną na początku wymiękł i odmówił gry dalej :P Link to post Share on other sites
Zgedi Posted August 14, 2005 Author Report Share Posted August 14, 2005 No dokladnie ja kumplowi odpalilem ta giere o 23 przedtem o odlecial na samum poczatku jak mu dziewczynka przeszla przed nosem...ciekaw jestem jakie jeszcze samczki przygotowali producenci :) Link to post Share on other sites
Luka Posted November 11, 2005 Report Share Posted November 11, 2005 Gierka owszem fajna ale nie dał bym jej 10/10 ale 9/10 jeszcze by sie dało :] głównymi minusami według mnie są 2 rzeczy... 1. krótka bo przeszedłem w 8godz( na oko) od dnia premiery 2. nie wykorzystany potenciał ( ale nie będe narzekał bo nigdy nikt nie zrobi perfekcyjnie gry tak pozatym gre moge polecić z czystym sumieniem :D a i tryb multi zasługuje równierz na wysoką ocene 8). PS. ( nie liczyłem minusów takich jak: -Duże wymagania sprzętowe -Za mało strachu Ale wkońcu to strzelanka :D ( a klimat zrobił swoje szczegulnie w ostatniej misji) Pozdrawiam i mam nadzieje że doczekamy sie części 2 :D Link to post Share on other sites
KARMA_Alex Posted November 12, 2005 Report Share Posted November 12, 2005 - zadna innnowacja. nie spotkalem elementu ktory bylby nowy. wszystko gdzie juz bylo. w max payne, w ring, w hl, nie ma co sie podniecac - w skrocie one timer na duzy plus dodatki :] Link to post Share on other sites
noah Posted November 14, 2005 Report Share Posted November 14, 2005 gra może nie genialna, ale bdb :-) szczególnie IA przeciwników, które naprawde zaskakuje ( pozytywnie ;-) ) jedynie do czego się moge przyczepić to grafika, bo przy takich wymaganiach, nie prezentuje się ona okazale, dużo lepsza jest w Q4 czy Far Cry przy znacznie mniejszych wumaganiach ( w "stracha" gram u siebie w rozdz. 1024x768 i kilkunastu opcjach na medium przy kompie P4B 2.4ghz, 1GB RAMu i GF6600GT, co uważam za absurd ) Link to post Share on other sites
Zgedi Posted November 14, 2005 Author Report Share Posted November 14, 2005 ( w "stracha" gram u siebie w rozdz. 1024x768 i kilkunastu opcjach na medium przy kompie P4B 2.4ghz, 1GB RAMu i GF6600GT, co uważam za absurd ) No co,starzeje sie komp..trzeba sie z tym pogodzic :wink: Swoja droga nie rozumiem jak mozesz narzekac na grafike skoro nie widziales jej na maxa Link to post Share on other sites
noah Posted November 14, 2005 Report Share Posted November 14, 2005 No co,starzeje sie komp..trzeba sie z tym pogodzic :wink: narazie tylko Battlefield 2 i FEAR odmówiły płynnego działania w detalach high, więc nie jest źle :) Swoja droga nie rozumiem jak mozesz narzekac na grafike skoro nie widziales jej na maxa widziałem, bo w maksymalnych detalach grałem w demo ( o dziwo ono działało w wyższych ustawieniach płynnie w przeciwieństwie do wersji full... ) oraz częściowo w wersji pełnej, do czasu spadków fps do wartości 15-20 ( czyli do 2 intervalu, tam już zdecydowałem się zmienić ustawienia na medium ). I jak napisałem wcześniej grafika jest ładna, ale moim zdaniem gorsza od tej którą widziałem w SWAT 4, Q4 czy Riddicku ( szczególnie to mi się ona podobała ). Oczywiście jest to tylko moje subiektywne odczucie. Link to post Share on other sites
asgkozak Posted January 1, 2006 Report Share Posted January 1, 2006 Właśnie zaczynam instalować pełną wersję F.E.A.R z tego co kumpel mówił jest zaje....a gra. Zagram to poopowiadam jak sie bałem :P Link to post Share on other sites
gertan Posted January 1, 2006 Report Share Posted January 1, 2006 Gierkę przeszedłem, ogólnie miodzio :) na maksymalnych ustawieniach grafika jest naprawdę niczego sobie.. :) Czasem naprawde można się przestraszyć :D ost. scenka jest świetna :D Ogólnie polecam ale najważniejszy mankament to długość - gra jest strasznie krótka, można ją skończyć w parę godzin... Pozdrawiam Link to post Share on other sites
kthulhu Posted January 1, 2006 Report Share Posted January 1, 2006 ja niestety gralem w demko i chwile w full'a (pozniej CD odmowilo wspolpracy) i musze przyznac, ze dla mnie to jest gra naprawde piekna (zwlaszcza jak gralem o polnocy, wszystkie swiatla zgaszone, sam w domu i sluchawki glosno nastawione na uszach)... ten smiech tej dziewczynki i szepty gdzies w oddali (co ciekawsze, na glosnikach nie zawsze wszystko slychac)... po prostu cudo i kaka w zbroje :] Link to post Share on other sites
gertan Posted January 1, 2006 Report Share Posted January 1, 2006 ja niestety gralem w demko i chwile w full'a (pozniej CD odmowilo wspolpracy) dziwne mnie f.e.a.r. chodzi bez płytki... :? Link to post Share on other sites
Morfeusz Posted January 4, 2006 Report Share Posted January 4, 2006 no gierka wypasiona, co prawda wymagania bardzo duże no ale przy odpowiednim sprzęcie..... rzeczywiście dziewczynka wymiata, te odgłosy ten klimat co do samej gry chyba nic wielkiego nieodkrywa, czysta nawalanka :D Link to post Share on other sites
SOAD Posted April 13, 2006 Report Share Posted April 13, 2006 :mrgreen: :mrgreen: LOl mam tą giere :P taka sobie a jazeli chodzi o strach to mnie bardziej doom3 wstraszyl :wink: :P ludzie grajcie w cold fear jezeli chcecie sobie pospadac z krzesel w ciągu nocy :P mnie ta gra serioo przybila :P jezeli chodzi o bulet time to taki sobie jest fajnie ludzie tylko lataja jak sie w nich strzela z shotguna ale jakis tam specialnych efektow nie ma . Polecam tą gierke tylko dla fanów strzelanek bo raszej zawansowani horrorowcy nic dla siebie nie znajda :D Link to post Share on other sites
Pas Posted May 3, 2006 Report Share Posted May 3, 2006 F.E.A.R to trzeba przyznac ma bardzo dobry klimacik i nikt mi nie wmówi że F.E.A.R to jest denna gra b to nie prawda.Grafika jak z życia, przeciwnicy niesamowicie inteligentni, kazdy przedmiot da się zniszczyć.Jeszcze bullet time w tej grze mnie naprawde zaskauje, bo jest świetny.Gra jest straszny ale wkurzające jest to , że czasami długo tzreba szukać aby znaleźć to czego się chce.Ale gra jest naprawde dobra i ... poprostu zagrajcie to sami zobaczycie. Link to post Share on other sites
sniper932 Posted May 10, 2006 Report Share Posted May 10, 2006 F.E.A.R to technologiczny cud. Nic poza tym. :( Gra niestety od pewnego momentu (godzina, może dwie) robi się strrrrasznie nudna. Demko naprawdę było zachwycające, ale w pełnej wersji wcale nie ma takich emocji. Na szczęście na silniku F.E.A.R.a właśnie wychodzi nowa doskonała gra- Condemned. :twisted: Tyle że i realia i tematyka raczej odmienna. Ale klimat 100000, albo i wiecej razy lepszy. Sposób narracji i fabuła takowoż. Link to post Share on other sites
Vanson Posted June 5, 2006 Report Share Posted June 5, 2006 Jako, że jestem recenzentem gier i większość gier jest mi podrzucana bezwiednie przez firmy robiace gry (praca testera jest niewdzięczna) Condemned: Criminal Origins wylądowało na moim HDD przed datą premiery. Powiem szybko i bezboleśnie... MONOLITH zoptymalizował silnik F.E.A.R.'a wrzucił kilka pomysłów zaczerpniętych z Resident Evil + Manhunt i..... na tym kończy sie cała podnieta grą. Pierwsza godzina z obcowaniem z Condemned: Criminal Origins jest pasjonująca, potem sztampowo zaczyna sie oklepańsko... Zero mózgu, zero kombinacji... kolejny shooter na licencji wspaniałego engine'u... (osobiście uważam, że prim wipoda na rynku Epic z Unreal Engine i panowiee od FarCray'a, czyli CRYTEK). Resztę, jak Bóg pozwoli, jak panowie nie wypłyną z nowymi pomysłami, uważam za popłuczyny... Przepraszam za taki ton wypowiedzi, ale zjadłem "zęby" na testach gier i raczej wiem w co "wolno a nie wolno" grać. Więc reasumując, jeżeli kochasz serię RE czy też SH - POLECAM! PS> Upgrade kompa mile widziane, bo choć silniczek po optymalizacji, nadal, żeby cieszyć sie detalami wizualnymi potrzeba smoka z NASA! Link to post Share on other sites
sniper932 Posted June 7, 2006 Report Share Posted June 7, 2006 Akurat posiadam ,,smoka z NASA" :D Dużo spodziewałem sie po demku, ale wyszło jak zawsze, czyli kiepsko (z pełnej wersji zrezygnowałem własnie po nienajlepszych recenzjach). :( Szkoda bo wizualnie to cudo. Link to post Share on other sites
Dariusz Posted July 1, 2006 Report Share Posted July 1, 2006 A ja F.E.A.R'a wygrałem w CD-Action :wink: .Gra może być ,ale nudzi się po 2 godz i tyle AI przeciwników jest potężna. To tyle. Link to post Share on other sites
rogigor Posted July 24, 2006 Report Share Posted July 24, 2006 heh. No mi sie tam Fear nie znudzil :) przeszedlem go 3.5 razy :D. Ale to glownie z powodu super walk. Wygladaja one tam bosko. AI po prostu miecie A co do klimatu... to powiem tak. Z tego taki horror jak z Serious Sama RTS :P Link to post Share on other sites
Recommended Posts