JanuszCox Posted January 6, 2015 Report Share Posted January 6, 2015 Witam, W tym nietypowym gearboxie zniszczeniu uległ popychacz, przez co teraz dysza jest nie ruchoma. Tą replikę kupiłem na allegro jako używana, niestety nie jest mi znany jej przebieg a sam sprzedawca uważa, że sprzedał mi działającą replikę i ewentualnie jej serwis to grosze. Tak czy inaczej postanowiłem ją zachować. Repliką wystrzeliłem max 3 magi, ten ostatni z bólem bo trzeba było przewracać pistolet "do góry nogami" aby oddać strzał. I moje pytanie brzmi: Gdzie taki popychacz dostanę? Znalazłem coś takiego [LayLax - Nine Ball - Wzmocniony Popychacz - G18C] http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=2268 ale czy to będzie zgodne z tą cymą? Mogę się mylić ale zdaję się, że ten od LayLax różni się kształtem. W innych sklepach widziałem gearbox dla cm.030 ale obawiam się, że i w nowym gerboxie może wystąpić usterka i dalej problem będzie nie rozwiązany - po za tym gearbox to już pół ceny samego pistoletu. Oto jak wygląda ten element W asg dopiero raczkuje, mało się znam na replikach i z trudem jest mi znaleźć odpowiednie wyjście dla tej repliki. Co pozostaje mi zrobić w tym przypadku? Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted January 6, 2015 Report Share Posted January 6, 2015 Szukaj na komisie części ze szrotów. Można spróbować jakiegoś klejenia ale nie wiem czy ma to sens. Quote Link to post Share on other sites
erykxdxd Posted January 6, 2015 Report Share Posted January 6, 2015 Albo wyrób u kogoś ten element. Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted January 6, 2015 Report Share Posted January 6, 2015 Wyrabianie elementów przy tej cenie repliki to gra niewarta świeczki. Quote Link to post Share on other sites
erykxdxd Posted January 6, 2015 Report Share Posted January 6, 2015 Zależy u kogo :-) A de facto i tak, ma On strach, że znów może się uszkodzić :-) Wyrobiony raczej nie :-) Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted January 6, 2015 Report Share Posted January 6, 2015 Nie wiem co tam się stało złego że popychacz się złamał, zazwyczaj to dość nieawaryjna część. Kupić nowy z jakiegoś szrota, dobrze złożyć i posłuży. Quote Link to post Share on other sites
JanuszCox Posted January 6, 2015 Author Report Share Posted January 6, 2015 No nic, będę się rozglądał za szrotem. Dzięki za odpowiedzi! Quote Link to post Share on other sites
JanuszCox Posted January 9, 2015 Author Report Share Posted January 9, 2015 Kupiłem popychacz LayLax, dzień później znalazłem ten popychacz pod nazwą "przerywacz" na alletanio za 11,99zł... Mam nadzieje, że ten LayLax jest wart swojej ceny. Pierwszy mag wystrzelony, dwa zacięcia przy strzelaniu na pojedynczym strzale - kulki to: Gunfire Rockets Professional, i prawdopodobnie stąd te zacięcia przy podawaniu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts