Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[G&G] CM16 Carbine

Recommended Posts

Witam,

mam problem z moją niedawno zakupioną repliką CM16 Carbine (G&G), otóż tor lotu kulek jest odchylony na lewo. Po przyjrzeniu się replice, zauważyłem wykrzywioną lufę. Replika została odesłana do sklepu na gwarancję i wróciła z wymienioną lufą. Która też jest krzywa! Skrzywienie jest mniejsze niż pierwotne, nadal jednak na dystansie powyżej 15m, odchylenie toru lotu kulki wykracza poza możliwość regulacji celownika.

Chciałbym uniknąć ponownego odsyłania repliki na serwis (bo jeszcze bardziej spie****). Czy jest możliwe że lufa jest np. krzywo zamontowana? Jeśli tak, to jak można to samemu naprawić? Czy konieczna będzie ponowna wymiana lufy?

Chciałbym dodać iż jest to moja pierwsza replika(wolałbym uniknąć rozbierania wnętrzności), i nigdy nie brałem udziału w rozgrywkach ASG (replika ma służyć jako zastępca wiatrówki, gdyż jestem nieletni i rodzice nie zgadzają się na wiatrówkę).

PS. Mam nadzieję że temat założyłem we właściwym miejscu.. jeśli nie, przepraszam i proszę o przeniesienie go do właściwego działu. PPS. jakimś cudem dodały się 2 takie same tematy... proszę o usunięcie jednego z nich i przepraszam za problem

Edited by Arturro25

Primo : chodzi o lufę zewnętrzną czy wewnętrzną? Jeżeli jest skrzywiona to raczej tego nie naprawisz. Jeżeli chodzi o zewnętrzną to może też być kwestia korpusu. Jeżeli jest to wewnętrzna i jest skrzywiona to pozostaje ci tylko kupić nową.

Ewentualnie reklamuj i zażądaj wymiany na inny egzemplarz.

Po prostu wyślij na reklamację (nie na żadną gwarancję) i zażądaj zwrotu kasy lub wymiany egzemplarza.

Jak skorzystasz z drugiej opcji, to upewnij się, że nie wyślą ci tego samego egzemplarza. Np. zrób kropkę z lakieru do paznokci gdzieś wewnątrz body.