psyhomantis Posted August 16, 2005 Report Share Posted August 16, 2005 Witam. Sprężyna to takie diabelne coś, co jest w stanie wyskoczyć z body po rozłożeniu, i mimo największej ostrozności może sie poprostu.... zgubić... Tak więc, co wtedy począć? straciłęm sprężyne z XM'ki Cyber Guna, i nie wiem co począć :( Bez niej gun to tylko ciężki kawałek plastyku... Dorobić? Jak. Kupić? Gdzie. Macie zezłomowanego XM177 lub sprężynę taką sama która mógbym wrazić na miejsce? Walcie na priv, bo jestem ztesperowany. Quote Link to post Share on other sites
PrzeMas Posted August 16, 2005 Report Share Posted August 16, 2005 Może uda Ci się dopasować odpowiednią sprężynkę od długopisu, ew. po małych jej modyfikacjach. Quote Link to post Share on other sites
psyhomantis Posted August 16, 2005 Author Report Share Posted August 16, 2005 I tu mnie właśnie boli... otórz, nie zdążyłem nawet zobaczyć tej sprężynki. jeśli ktos ma zdjatko tego ustrojstwa zamontowanego i luzem najlepiej z podaniem wymiarów, byłbym naprawde bardzo wdzieczny... pozostaje mi czekać i mieć nadzieje. Quote Link to post Share on other sites
psyhomantis Posted August 17, 2005 Author Report Share Posted August 17, 2005 Dzieki pomocy Vlada (któremu z tego miejsca serdecznie dziekuje) problem został zażegnany. Wszyscy WY którzy stracicie sprężynki, strzeżcie sie, bo cholernie trudno je dostać, dzwoniłem do military.pl nie mają... Tajgun nie browadzi CG... no cuż... pozostaje mi mieć nadzieje, że żadnemu z was nigdy żadna sprężynka sie nie sptraci. Quote Link to post Share on other sites
tofik___ Posted August 18, 2005 Report Share Posted August 18, 2005 I tu mnie właśnie boli... otórz, nie zdążyłem nawet zobaczyć tej sprężynki. jeśli ktos ma zdjatko tego ustrojstwa zamontowanego i luzem najlepiej z podaniem wymiarów, byłbym naprawde bardzo wdzieczny... pozostaje mi czekać i mieć nadzieje. Rozkręc replike i dopasuj byle jaką sprężynę, tak żeby tylko działało, nie wiem po co Ci wymiary orginalnej, tylko nie potrzebne problemy robisz... Przecież nie musi to być w ząb ta sama sprężyna :? Ja w swojej xm'ce po zgubieniu sprężynki dorobiłem właśnie od długopisu, a że nie miała się na czym oprzeć dolna część sprężyny to przykleiłem kawałek klocka lego, wniosek - naucz się myśleć samemu . Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
psyhomantis Posted August 18, 2005 Author Report Share Posted August 18, 2005 Kombinowanie ze sprężyną z długopisu to byłą ostateczność, a wymiary chciałem po to, żeby mieć ogóle pojęcie jak ta sprężyna jest sroga. Jak juz napisałem, problem rozwiązany Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts