Voli1 Posted January 23, 2015 Report Share Posted January 23, 2015 Witam, zakupiłem komorę hop up Prometheus, ale mam z nią problem i nie mogę jej włożyć do końca na dyszę. Kołnierz w tylnej części komory jest za gruby i nie wchodzi w otwór pomiędzy dyszą a gearboxem. Co można z tym zrobić? Quote Link to post Share on other sites
adrIan Posted January 23, 2015 Report Share Posted January 23, 2015 Zależy jaki szkielet. Jeżeli to jakiś CNCek to ja bym szlifował kołnierz komory. Zawsze później możesz dofrezować miejsce na oringa, żeby ją ustabilizować w innym szkielecie przy ew. przekładce. W przypadku jakiegoś mniej wartościowego szkieletu to bym rozwiercał otwór w czole szkieletu. Pamiętaj tylko żeby robić to idealnie równo, bo stracisz osiowość dyszy i komory a to jest beeee. :D Quote Link to post Share on other sites
Voli1 Posted January 23, 2015 Author Report Share Posted January 23, 2015 Czyli jakimś drobnym papierem ściernym szlifować kołnierz. Quote Link to post Share on other sites
adrIan Posted January 23, 2015 Report Share Posted January 23, 2015 Wybrałbym raczej prostopadłościenny iglak i komorę zamontowaną w wiertarce, a jeszcze lepiej mała tokarka jeśli posiadasz dostęp do takiej :D Quote Link to post Share on other sites
Voli1 Posted January 24, 2015 Author Report Share Posted January 24, 2015 Już zrobiłem, komorę założyłem na kawałek plastiku i zamontowałem w wiertarce, za pomocą drobnego pilnika do metali delikatnie zeszlifowałem cienką warstwę (około 1/3 mm). Teraz jest super, dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts