roooky88 Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 Witajcie! Mam problem założeniem gumki G&G do repliki M4 KWA. Gumkę mam dokładnie tą: Gumka G&G. Po założeniu jej na lufę i pracochłonnym wciśnięciu jej w komorę, część gumki wystaje przez okienko zatrzasku lufy. Czy tą wystającą część mogę obciąć żyletką? Czy zniszczę tym gumkę? Z góry dzięki za odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 Obetnij ją przed montażem, nic się nie stanie. Przed montażem w komorze gumkę na zewnątrz przesmaruj smarem teflonowym lub smarem do cylindra. Quote Link to post Share on other sites
roooky88 Posted January 27, 2015 Author Report Share Posted January 27, 2015 Obetnij ją przed montażem, nic się nie stanie. Przed montażem w komorze gumkę na zewnątrz przesmaruj smarem teflonowym lub smarem do cylindra. Tak też zrobiłem dzięki! BTW. Zakładanie gumki w KWA to koszmar :( Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted February 11, 2015 Report Share Posted February 11, 2015 Nie tylko w KWA ;) Pamiętaj tylko by jej nie smarować w środku, bo wtedy kręcić nie będzie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts