Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam wszystkich bardzo serdecznie, chciałbym przeprowadzić tuning swojej "elki" i mam kilka pytań odnośnie tej kwestii, otóż chciałbym wymienić:

1. Lufa - myślałem nad Guarderem, kumpel ma w SR-25 i jest naprawdę dobra.

2.Sprężyna - SP110 lub SP120.

3. Silnik - nie jestem pewien, czy to konieczne, ale z racji twardszej sprężyny możliwe, że by się przydał, na oku miałem Hi-Speeda Elementa lub Guardera.

4. Bateria - stockowa 9.6V Ni-Mh wyprodukowana przez chińczyków.

5.Okablowanie - zrobię we własnym zakresie.

6. Mosfet - jak wyżej.

7. Zębatki - znów nie wiem czy to będzie potrzebne, zdam się na was :icon_wink:.

8. Tłok- tutaj to na pewno trzeba, myślałem nad SHS-em żółtym lub niebieskim.

9. Głowica tłoka - ?

10. Cylinder - Nie podoba mi się "okienko" w stockowym, przez które do GB dostaje się pełno syfu, ogólna szczelność przy innym tłoku pewnie też nie będzie za fajna

11. Gumka HU - Już jest, przezroczysty Guarder (ewentualnie czarny)

12. Komora HU - znów nie jestem pewien na ile dobra jest stockowa.

Ogólny zamysł, to replika do lasu, którą od biedy można by postrzelać w budynkach, czyli w granicach 400 f/s (obowiązuje u nas reguła, że powyżej 350f/s strzelamy tylko na semi) i przy tej mocy chciałbym jak najmniej obciążyć gearbox i inne części przy zachowaniu jak najlepszej celności i zasięgu. Pozdrawiam i liczę na pomoc.

Edited by Pan Oskar

Guardera lufy mam i polecam. Silnik jeśli chcesz zmieniać to z daleka od guardera (chyba że miał by być ht) bo z hi-speed dużo lepszy jest element. Zębatki zostaw puki żyją niema co ruszać. Tłok shs-a niebieskiego mam 3 i polecam. Głowica tłoka jak już to z tworzywa. "Okienko" w cylindrze (czyli typ cylindra) jest dobierane do długości lufy, nie wiem jaką tam masz długość ale producent raczej dobrze dobrał. Komora powinna wystarczyć stock, tutaj niech wypowie się ktoś inny jeśli ma jakieś pomysły.