Szulerq Posted February 4, 2015 Report Share Posted February 4, 2015 Z góry przepraszam jeśli nie ten dział ale nie wiedziałem gdzie będzie pasować. Mój problem wygląda następująco. Kiedy próbuję zainstalować kapsułę w adapterze i dokręcić ją do reduktora pozostaje tam (między adapterem a regiem) niewielki odstęp przez który ucieka natychmiast cały gaz. Macie na to jakiś sposób/patent? Na siłę nie idzie, próbowałem na 3 różnych kapsułach. Link to post Share on other sites
Krwawy Posted February 4, 2015 Report Share Posted February 4, 2015 To ie jest dokładnie wina adaptera, lecz igły. Chodzi oto że podczas przebicia kapsuły ta się nie uszczelnia. Musisz podkombinować, u mnie np problem całkowicie rozwiązał danie dwóch uszczelek na igłe, jedną grubszą drugą cieńszą. Link to post Share on other sites
Szulerq Posted February 4, 2015 Author Report Share Posted February 4, 2015 @Krwawy Ok, czyli ten minimalny odstęp powinien tam być, tak? Bo kiedy skręcamy ja bez kapsuły to dochodzi na styk, a z kapsułją jest ten minimalny odstęp Link to post Share on other sites
Krwawy Posted February 4, 2015 Report Share Posted February 4, 2015 Jeśli dobrze myśle to chodzi o gwint na reduktorze? Jeśli tak, to zgadza się, jeśli kapsuła tam jest to nie dokręca się go do końca. Link to post Share on other sites
Szulerq Posted February 4, 2015 Author Report Share Posted February 4, 2015 Ok, dzięki wielkie, mam trochę uszczelek więc będę kombinować, temat cls Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 4, 2015 Report Share Posted February 4, 2015 Fakt, nie ten dział. Ale kolega napisał też w dziale odpowiednim - w konwersjach z zasilaniem zewn. Zamykam Link to post Share on other sites
Recommended Posts