pan kozaq Posted February 4, 2015 Report Share Posted February 4, 2015 Witam! Zastanawiam się nad kupnem jakiejś latarki "taktycznej". Mój budżet to 100-150zł. Latarka NIE MUSI mieć montaży na szyny, strobo i innych bajerów. Powinna być mocna, (tak żeby oślepić człowieka z 20-30m (świecąc po oczach, może nie tyle oślepić co przekonać do zmiany kierunku natarcia :-F ) ) mieć w miarę standardowe baterie ( a najlepiej akumulatory- przeróbka na lipo może być :-F ) i ewentulanie regulowaną moc. Miło by było, gdyby nie była wielkości II wojennego reflektora do oświetlania pola walki produkcji radzieckiej, ale mogę to przeboleć. Wiem, że dobre latarki są na diodach bodajże CR132 (lub jakieś zbliżone numerki) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
polskiniko Posted February 4, 2015 Report Share Posted February 4, 2015 Myślałeś nad tą od Grega? Jest ona trochę ponad budżet, ale mogę ją śmiało polecić, spełnia chyba twoje wszystkie wymagania ;) Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted February 4, 2015 Author Report Share Posted February 4, 2015 Coś tam o jakimś Gregu słyszałem, kto to :-F ? Zakup nie jest taki pilny (do wakacji muszę się wyrobić), a po drodze jeszcze gorkę trzeba kupić... Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted February 4, 2015 Report Share Posted February 4, 2015 Ja niedawno zakupiłem Soralforce M2 i jestem zadowolony, da się dorwać w okolicach 100zł większość latarek w tym przedziale cenowym jest na diodzie CREE XM-L U2, więc oferuje podobne parametry. Moc jest więcej niż wystarczająca. Na 100% świeci na dobrze ponad 100m. Jedyna wada, to czas działania, przy akumulatorze 3300mah (największy dostępny 18650) to zaledwie godzina. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted February 4, 2015 Author Report Share Posted February 4, 2015 Wiesz, nie potrzebuję grzać komuś takim reflektorem po gałach przez całą godzinkę- maks 10- 20 sekund. Quote Link to post Share on other sites
polskiniko Posted February 5, 2015 Report Share Posted February 5, 2015 Greg sprzedaje na allegro pod nazwą "cafel", ogólnie mówiąc sprzedaje polecane latarki z dodanym sterownikiem, jak np.: http://allegro.pl/latarka-solarforce-l2p-900lm-xm-l2-t6-3c-extended-i5056064009.html Tutaj bez sterownika, też u Grega: http://allegro.pl/latarka-solarforce-l2p-900lm-xm-l2-t6-3c-program-i5056063548.html Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts