Obi-Wan Posted February 15, 2015 Report Share Posted February 15, 2015 Cześć Jak byście rozwiązali montaż GoPro na takim kasku? https://www.sprzetmilitarny.pl/product-pl-3291-Kask-A-Bravo-Half-Shell-Czarny-Mat-PT-Helmets.html Przyklejania raczej chcę uniknąć, bo to nie budzi mojego zaufania, poza tym chcę coś "rozłącznego" Bawić się w blachy do NVG i odciągi? A może wykorzystać do tego otwory w kasku? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted February 15, 2015 Report Share Posted February 15, 2015 Linki do kasków rowerowych, przylepce lub mega rozciągnięta bandana. Quote Link to post Share on other sites
ST1TCH Posted February 15, 2015 Report Share Posted February 15, 2015 http://forum.wmasg.pl/topic/136208-gopro-na-helm-montaz/page__hl__+monta%C5%BC%20+gopro#entry1812293 Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted February 16, 2015 Author Report Share Posted February 16, 2015 Dzięki, ST1TCH. Jak sądzicie, czy wiercenie w tym moim hełmie to głupi pomysł? Bo ja się obawiam, że może negatywnie wpłynąć na ochronę. Jeśli się mylę, poprawcie mnie. Z tego względu skłaniam się raczej ku zestawowi blacha+odciąg. Gdzie szukać? Na allegro chodzą po 85 zł, to dobra cena? Odciąg można zrobić samemu czy też trzeba kupować? https://www.sprzetmilitarny.pl/product-pl-3291-Kask-A-Bravo-Half-Shell-Czarny-Mat-PT-Helmets.html Quote Link to post Share on other sites
ST1TCH Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Jak dobrze wywiercisz i dasz odpowiednie śrubki, to nic się nie stanie. Ja bym wybrał gniazdo nvg i odpowiedni montaż GoPro do niego. Przynajmniej to jakoś wygląda. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted February 17, 2015 Author Report Share Posted February 17, 2015 Mówisz o wybraniu "blachy" czy montażu typu VAS? Quote Link to post Share on other sites
ST1TCH Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Gniazdo - VAS. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted February 17, 2015 Author Report Share Posted February 17, 2015 żeby VAS przykręcić to będę musiał wiercić Quote Link to post Share on other sites
mbiechu Posted February 18, 2015 Report Share Posted February 18, 2015 A patrzyłeś na TO? Mam coś takiego w zestawie ale nie miałem jeszcze (nie)przyjemności z tego korzystać. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted February 18, 2015 Author Report Share Posted February 18, 2015 Ciekawy bajer. Obawiam się jednak, że mocowanie na górze kasku to głupi pomysł, bo w cekube kamera będzie zawadzać o framugi i przygrzmocę nią w sufit. Przy montażu "na czole" ryzyko jest znacznie mniejsze Quote Link to post Share on other sites
mbiechu Posted February 18, 2015 Report Share Posted February 18, 2015 Zdjęcie akurat jest poglądowe. Myślałem o tych 2 przednich otworach, tego kasku. Ale mogą wystąpić dwa problemy. Pierwszy to taki ze pasek którym będzie zamocowany może obcierać o czoło. Drugi to stabilność tego uchwytu, może drgać podczas biegu itd. Jakością dupy nie urywa, tyle że jest tanie 11-13 zł na alledrogo, i bez ulepszania fabryki się nie obejdzie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts