SelfishKing Posted February 24, 2015 Report Share Posted February 24, 2015 Witam. mam problem z kolimatorem kropka zachowuje sie jak na tym filmie oznacza to uszkodzenie czy poprostu kolimator jest nic nie warty? pozdrawiam. Marcin Quote Link to post Share on other sites
mk8539020 Posted February 24, 2015 Report Share Posted February 24, 2015 (edited) testuj na celu odległym na około 70m jeśli problem nadal będzie występował trzeba zmienić odległość diody od lustra o ile dobrze pamiętam Edited February 24, 2015 by mk8539020 Quote Link to post Share on other sites
Mackowiak Posted February 24, 2015 Report Share Posted February 24, 2015 Chodzi ci o to, że kropka się porusza? Quote Link to post Share on other sites
SelfishKing Posted February 24, 2015 Author Report Share Posted February 24, 2015 (edited) Chodzi ci o to, że kropka się porusza? Tak chodzi o to, że kropka sie porusza a na filmach widzialem że kropka jest cały czas na celu nieważne z jakiego kąta się patrzy Edited February 24, 2015 by SelfishKing Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted February 24, 2015 Report Share Posted February 24, 2015 W asgowych koli kropka zazwyczaj lekko jeździ, ale dopiero przy krawędziach okularu. Tu lata praktycznie luzem, zakres roboczy tego koli jest zerowy. Quote Link to post Share on other sites
SelfishKing Posted February 24, 2015 Author Report Share Posted February 24, 2015 W asgowych koli kropka zazwyczaj lekko jeździ, ale dopiero przy krawędziach okularu. Tu lata praktycznie luzem, zakres roboczy tego koli jest zerowy. Można coś z tym zrobić czy koli nadaje sie na śmietnik ? jedno dodatkowe pytanie czy kolimatory elementa przychodza w kartonach aim-o ?? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted February 24, 2015 Report Share Posted February 24, 2015 (edited) Niestety, popracuje jedynie jako ozdoba. Zamierzonej funkcji nie spełni, chyba że bardzo umownie. Jest to wada nie do poprawienia. Jakie kartony ma Element to nie wiem, nigdy nie miałem kolimatora od nich. Chociaż nie kojarzę, żeby Element robił takie koli jak na filmiku. Jednak pewny nie jestem, bo do optyki tej firmy nigdy nie byłem przekonany i ich gamę kojarzę jedynie z tego co się między innymi kolimatorami po stronach przewijało. Edit Drugi akapit nie ma sensu, doczytałem, że chodzi o kopię M2. Edit 2 Skoro nie mówimy o kolimatorze z filmu i jeśli zjawisko paralaksy występuje w mniejszym stopniu, to może coś z tego będzie. Po tych ponad 30m kulki i tak lecą dość dowolnie i typowy airsoftowy kolimator z umiarkowaną paralaksą wciąż ma zastosowanie. Potestuj. Edited February 24, 2015 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts