mati56721 Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 Witam moja hi-capa ma problem mianowicie po naładowaniu magazynka gazem i próbie oddania strzału cały gaz wylatuje lufa a zamek nawet nie mysli drgnąć.Próbowałem rozbierać i składać na nowo ale to nic niedało,sprawdzałem również na innym magazynku i dziej sie to samo. Ktoś wie jak to naprawić? Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 Zamek porusza się bez większego oporu (szczególnie z wciśniętym spustem)? Obejrzyj cylinder i zaworek w nim, czy coś nie jest uszkodzone. A i czyszczenie i smarowanie nie zaszkodzi (i nie mam tu na myśli samego zdjęcia zamka z prowadnic i ich przetarcia chusteczką). Albo oddaj do lokalnego magika żeby tam zajrzał. Quote Link to post Share on other sites
mati56721 Posted March 7, 2015 Author Report Share Posted March 7, 2015 Zamek chodzi gładko,na początku cylinderek chodził dosyć ciężko myślałem że to to ale teraz chodzi dobrze i dalej jest ten problem. Czyściłem dokładnie była rozebrana w drobny mak.Magików u nas niestety brak. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 Wyjmij cylinderek i sprawdź czy zaworek w nim się porusza bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
mati56721 Posted March 7, 2015 Author Report Share Posted March 7, 2015 Porusza się gładko i lekko.Jeśli będzie łatwiej określić co jest przyczyna moge porbić zdj , Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 Obawiam się, że raczej nie wywnioskuję nic ze zdjęć. Quote Link to post Share on other sites
mati56721 Posted March 7, 2015 Author Report Share Posted March 7, 2015 Czy jesli odciągam sam kurek bez rusznia zamka iglica zbijajacy zawór powinna sie cofnąć? Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 (edited) Nie, jeśli nie masz wciśniętego pierdolniczka po lewej stronie. Tak czy inaczej, samo w sobie to nie powinno mieć wpływu na Twoją przypadłość - zbijak cofający się od razu z kurkiem skutkowałby słabym blowbackiem - zawór zacząłby się zamykać w momencie zaczęcia ruchu zamka, a tego nie chcemy. A Ty mówisz, że nie rusza się w ogóle. Jednakże może sugerować że coś więcej jest nie tak z mechanizmem. Choć i tak przyczyny szukałbym w okolicach cylindra. Edited March 7, 2015 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
mati56721 Posted March 7, 2015 Author Report Share Posted March 7, 2015 (edited) Działa :D winowajca okazała sie uszczelka głowicy tłoczka dałem nowa i chula aż miło.Wielkie dzięki za pomoc :D . Edited March 7, 2015 by mati56721 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts