bartekf99937 Posted March 9, 2015 Report Share Posted March 9, 2015 Witam, jestem nowy w Air Soft i staram się wybrać dla siebie pierwszą replikę. Na wstępie zaznaczam : tak, czytałem poradniki na forum i nie tylko, tak, wiem, że w tym przedziale cenowym najbardziej polecane są repliki AK a inne to często fanaberia skutkująca stratą pieniędzy (w uproszczeniu), wiem też, że jest osobny temat dotyczący CM003 w który też zajrzałem ale nie udało mi się znaleźć szukanych informacji. Poza tym zaznaczam, że jestem tu nowy i proszę o wyrozumiałość jeżeli piszę nie w tym temacie, zadam jakieś głupie pytanie itp. To tyle ze wstępu, teraz do sedna. Spośród wielu replik przypadło mi do gustu wspomniane M15 (http://www.specshop....ortline_-_17941). Nie udało mi się znaleźć o nim opinii, wiem, że prawdopodobnie zbyt pochlebne nie są, z tąd moje pytanie. Mianowicie chciałbym znać opinie o tym produkcie (skrótowe), jak i opinie o CM003 (http://gunfire.pl/pr...inka-CM003.html)(także skrótowe) i dowiedzieć się jaka jest wyższość (o ile taka jest) repliki drugiej i czy bardzo nieopłacalne dla mnie jest wybranie jednak pierwszego karabinu. Dodatkowo wdzięczny będę za inne sugestie, np odpowiedniki któregoś z nich, powiedzmy maksymalnie w cenie niewiele większej niż to 600zł, na które warto zwrócić uwagę. Będę też wdzięczny za inne porady. Z góry dziękuję za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Witaj na forum. 600zł za plastikową emkę, to ciut dużo. Za chińskie g36 w systemie Tokio Marui też. Te repliki byłyby opłacalne gdyby kosztowały 150zł mniej. Zacznijmy od podstawowej kwestii: Jakie karabiny Ci się czysto wizualnie podobają? Quote Link to post Share on other sites
bartekf99937 Posted March 10, 2015 Author Report Share Posted March 10, 2015 Czysto wizualnie, jak pewnie większości nowych, niedoświadczonych aspirujących graczy asg, strasznie podoba mi się m4 i wszystko dookoła, szczególnie właśnie w stylu tej pierwszej repliki, ona jest dość bliska ideału jak dla mnie. Niestety wiem, że ciężko znaleźć opłacalną wersję w moim dość skromnym przedziale cenowym. Poza tym lubię karabiny o takich ostrzejszych rysach (G36 i podobne), lecz raczej proste, bez przekombinowania, zbyt "futurystycznych" kształtów (typu np AUG). Nie wykluczam też MP5 czy Kałacha ale tylko jeśli różnica w stosunku jakości do ceny będzie bardzo znacząca/powalająca. Z tym, że jak chodzi o Kałacha jak już bym musiał to na pewno prędzej szedłbym w kierunku AK74 i podobnych Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts