GUGi Posted March 13, 2015 Report Share Posted March 13, 2015 Witam! Mój problem przedstawię na zdjęciu i pod spodem lekko go opiszę. Chodzi o ten wałek od zębatki tłokowej... Czy ktoś wie jaka jest przyczyna takiego zjawiska? Dzieje się tak po około 5-7 strzałach. Po tym zębatka nie jest już równolegle do reszty zębatek i słychać niefajny dźwięk, który wiadomo czym jest spowodowany :/ No i oczywiście nie da się tego ustawić w odpowiedniej pozycji bez rozbierania GB. Z góry dzięki za odpowiedź Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted March 13, 2015 Report Share Posted March 13, 2015 Czy mi się wydaje czy ośka zębatki tłokowej jest luźna ? Czy może jest ona za długa ? Quote Link to post Share on other sites
icey33 Posted March 13, 2015 Report Share Posted March 13, 2015 Obstawiam pierwsza opcje. Skoro piszesz ze to po kilku strzalach to raczej pewne ze oska się poluzowala. Masz dwa wyjścia: - ustawić oske tak jak powinno być i wkleić na klej anaerobowy do gwintów. - założyć nowe zębatki kupione w sklepie bądź na komisie. Lepiej nie kombinuj, póki możesz napraw- jak wypadnie to pozamiatane :p Quote Link to post Share on other sites
GUGi Posted March 13, 2015 Author Report Share Posted March 13, 2015 Zgadza się... wyciągnąłem zębatkę i zobaczyłem to: Czyli rozumiem że zębatki do wymiany... Dzięki za naprowadzenie, choć w sumie powinienem to zauważyć, bo kilka razy miałem tą zębatkę na stole. Dzięki temat do zamknięcia/wywalenia Quote Link to post Share on other sites
icey33 Posted March 13, 2015 Report Share Posted March 13, 2015 (edited) Ciekaw jestem czy zębatka pękła pierwsza czy najpierw się wysunela os i to było powodem pęknięcia... w każdym razie - wymiana wskazana :p Edited March 13, 2015 by icey33 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts