Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M4 Classic Army

Recommended Posts

Witam poszukując eMek firmy CA natknąłem się na ten model http://www.evike.com/products/40036/

Wiem że były o tych eMkach tematy ale nie znalazłem na nich odpowiedzi na moje pytania.

1. Czy ta replika będzie mi długo służyć?

2. Czy osiągi będą zadowalające?

3. Czy ma bolt catch?

4. Czy da się ją porównać do eMek typu G&P, KWA itd. ?

Z góry dzięki za odpowiedź :icon_biggrin:

Jest to chyba zeszłoroczny model, z tego co widzę po tym linku: http://www.airsoftme...r001m-xsvc.aspx

Obecnie moją główną repliką jest właśnie eMka Classic Army (wersja oznaczana jako m120 czy jakoś tak) i jestem z niej bardzo zadowolony. Zasięg, celność, rof (po wypieprzeniu bezpiecznika), kultura pracy - czysta przyjemność. Stockowo bije na głowę chińczyki i sporo markowych replik. Przy tuningu zmieniłem jedynie springa na sp130 i balanga aż miło, poza tym dołożyłem jeszcze preckę guardera i gumkę systemy (na zielonej g&g strzelał fatalnie). Pod względem wizualnym jest świetnie, oznaczenia są grawerowane, szkoda tylko że cywilnego Armalite - ale to zawsze lepsze niż jakieś specnowskie fantasmagorie, bolt catch jest i działa, spasowanie części na wysokim poziomie (praktycznie niewidoczna szpara pomiędzy połówkami body), przedni RIS bez luzów (mam wersję długą, konkretnie SPRkę). W tej wersji którą podesłałeś zastosowano jeszcze możliwość szybkiej wymiany sprężyny, więc w GB jakaś różnica jednak jest, ale chyba tylko w tej kwestii, bo reszta opisu wypada jak u mnie. Body wygląda natomiast identycznie, więc podejrzewam że jakościowo będzie świetnie.

Jeśli chodzi o porównanie z eMkami G&P i KWA - nie wiem jak w strzelaniu to wygląda, bo nie miałem okazji porównywać, natomiast pod względem wizualnym jest na pewno ładniejsza od KWA, od G&P - trudno ocenić.

Podsumowując, jeśli wewnętrznie jest na tym samym poziomie co moja, to możesz śmiało brać, a szybka wymiana sprężyny to genialny dodatkowy bajer. Z pewnością kupiłbym ten karabin drugi raz, mimo że z natury jestem wybredny.

EDIT. Zapomniałem o jeszcze jednej ważnej rzeczy - kompatybilności magazynków. Jest po prostu genialna, w swojej kolekcji mam midy i lowy, od krótkiego magpula i krótkiego g&p (wersja VN), przez GFC, aż po Cymy i Boyce - wszystkie łyka bez popity i piłowania, zero zacinek (tylko wiadomo - trzeba dobrych kulek). Jedyny magazynek który nie podszedł to ACMowski pmag. Dla mnie to bardzo ważna zaleta, bo nie mam żadnego kłopotu z dokupowaniem kolejnych magów :icon_biggrin:.

Edited by Kryptyk