maciek210998 Posted April 3, 2015 Report Share Posted April 3, 2015 Posiadam Gromy i dotąd do impregnacji nylonu używałem Nikwax Fabric & Leather Proof. Niestety niezbyt się to sprawdza i przez nylon przecieka woda. Czym impregnować żeby buty lepiej się sprawdzały? Jakby coś ten materiał zwie się nylon balistyczny 1680d. Z góry dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 3, 2015 Report Share Posted April 3, 2015 Podobno można to w miarę trwale załatwić silikonem, natomiast oczywiście tracimy wtedy jakąkolwiek oddychalność tych materiałowych wstawek. Z racji czego nie próbowałem tej metody. Sugerowałbym poczytanie tutaj: http://www.wbutach.pl/ Quote Link to post Share on other sites
maciek210998 Posted April 6, 2015 Author Report Share Posted April 6, 2015 Trochę niestety zależy mi na oddychalności obuwia. Czy nie ma żadnych skutecznych impregnatów do tego celu? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts