Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

tuning/przeróbka m14 [CYMA]

Recommended Posts

Cześć,

Od kilku lat grywam sobie z m14. Na początku las, teraz bardziej cqb. Tak naprawdę ta moja replika nie nadaje się do obydwu (szczególnie cqb, wiem ;) ). Zawsze miałem z nią masę problemów (mało fps, niska szybkostrzelność) i teraz zastanawiam się nad dwoma rozwiązaniami.

Do m14 wstawiłem preckę, mosfet, gumkę, łożyska kulkowe i cały zestaw cylindra (http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=971)

Zastanawiam się nad:

1) tuningiem m14 na las (ok. 400 fps) i tu pytanie - co poza sprężyną warto wtedy zmienić.

2) kupnem nowej uniwersalnej repliki (np. m4 ok. 360 fps).

Co z m14 można przełożyć do jakiegoś karabinu szturmowego? xD Mosfet na pewno, ale pytanie jak z precką (da się uciąć?) i czy zestaw cylindra pasuje do czegoś innego niż m14.

Niby mógłbym ją sprzedać, ale trudno mi ją wycenić.

M14 Cymy to nie jest replika do tuningów. Raz, że nie wyciągniesz tyle, co w G&G, dwa, że wygląda jak kiepski chinol.

Moja rada - opisz uczciwie i dobrze, z wrażeniami ze strzelania (pozytywnymi, no halo!) i wystaw od złotówki na allegro. Rynek zweryfikuje ile jest warta :D za resztę kasy kup na przykład replikę z systemem wymiennej sprężyny - G36 Ares/Boyi, UAR APS, czy co tylko chcesz.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...