Yeti025 Posted April 14, 2015 Report Share Posted April 14, 2015 Cześć, Od kilku lat grywam sobie z m14. Na początku las, teraz bardziej cqb. Tak naprawdę ta moja replika nie nadaje się do obydwu (szczególnie cqb, wiem ;) ). Zawsze miałem z nią masę problemów (mało fps, niska szybkostrzelność) i teraz zastanawiam się nad dwoma rozwiązaniami. Do m14 wstawiłem preckę, mosfet, gumkę, łożyska kulkowe i cały zestaw cylindra (http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=971) Zastanawiam się nad: 1) tuningiem m14 na las (ok. 400 fps) i tu pytanie - co poza sprężyną warto wtedy zmienić. 2) kupnem nowej uniwersalnej repliki (np. m4 ok. 360 fps). Co z m14 można przełożyć do jakiegoś karabinu szturmowego? xD Mosfet na pewno, ale pytanie jak z precką (da się uciąć?) i czy zestaw cylindra pasuje do czegoś innego niż m14. Niby mógłbym ją sprzedać, ale trudno mi ją wycenić. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted April 14, 2015 Report Share Posted April 14, 2015 M14 Cymy to nie jest replika do tuningów. Raz, że nie wyciągniesz tyle, co w G&G, dwa, że wygląda jak kiepski chinol. Moja rada - opisz uczciwie i dobrze, z wrażeniami ze strzelania (pozytywnymi, no halo!) i wystaw od złotówki na allegro. Rynek zweryfikuje ile jest warta :D za resztę kasy kup na przykład replikę z systemem wymiennej sprężyny - G36 Ares/Boyi, UAR APS, czy co tylko chcesz. Link to post Share on other sites
Yeti025 Posted April 14, 2015 Author Report Share Posted April 14, 2015 hm ok tak pewnie zrobię. A jak z kompatybilnością części w gearboxie? Tłok itd. pasuje tylko i wyłącznie do m14? Link to post Share on other sites
Recommended Posts