falloutpl Posted April 16, 2015 Report Share Posted April 16, 2015 (edited) Hej, mam problem z moim micro T1 od Elementa. Pewnego razu zauważyłem, że nie mogę wyłączyć kolimatora, czyli nadal świecił na ustawieniu pokrętła R albo G. No to jak to ja, rozkręciłem tyle ile mi się chciało, czyli tyle, ile widać na fotoszce. No i kurde nic ciekawego nie odkryłem, po złożeniu tak jak było, zonk - w ogóle się nie świeci nic. Myślałem że batka umarła, ale na nowej jest to samo. Próbowałem to dokręcać, skręcać i tak dalej, ale nadal nic. Ktoś ma jakiś pomysł? Edited April 16, 2015 by falloutpl Quote Link to post Share on other sites
mk8539020 Posted April 16, 2015 Report Share Posted April 16, 2015 (edited) sprawdź diode za pomocą multimetru sprawdź czy nie ma przebicia na obudowe podegnij blaszki w kolimatorze złóż sprawdź czy płytka z rezystorami obraca się razem z pokrętłem sprawdź czy niema zwarcia sprawdź połączenie obudowa >"+" diody Edited April 16, 2015 by mk8539020 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts