Dooita Posted April 19, 2015 Report Share Posted April 19, 2015 Witam, mam problem z wykreśleniem dynamicznej zależności. Muszę na rodzinę charakterystyk wyjściowych ID=f(Uds), Ugs - parametr, nanieść prostą obciążenia dla Rd=3kΩ, UDD=-15V i na tej podstawie wykreślić dynamiczną zależność ID=f(Ugs), RD=3kΩ, UDD= -15V. Mam już charakterystykę wyjściową z prostą obciążenia ale nie wiem jak wykreślić dynamiczną zależność. Jest w stanie ktoś coś podpowiedzieć ? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 19, 2015 Report Share Posted April 19, 2015 Ekhm, a co Twoje studia czy tam inne technikum elektryczne mają wspólnego z ersoftem? Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted April 19, 2015 Report Share Posted April 19, 2015 Nic, bo Rd=3kΩ, ograniczy prąd płynący do silnika do 4mA i żadnej sprężyny to nie naciągnie. A jeśli chodzi o wykreślanie charakterystyk, to jestem na to zbyt leniwy i mi się nie chce, podobnie jak ty. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts