cinollozowski Posted May 1, 2015 Report Share Posted May 1, 2015 (edited) Witam, Zwracam się do was tym razem może z nieco nietypowym pytaniem, ale liczę na to, że mi pomożecie :icon_smile: Kupiłem i odebrałem wczoraj w gunfire replikę G&G TopTech TR4 CQB-R. Zamówiłem ją razem z downgreadem wykonywanym przez ich genialnych serwisantów i oczywiście już widzę, że był to błąd. Mianowicie jakiś niedorozwój zapomniał wsadzić do gearboxa zwalniacz sprężyny i dali mi replikę bez niego (ewentualnie nie ma zwalniacza w standardzie, ale w takim wypadku jakiś debil napisał, że jest na ich stronie. Poza tym nie oszukujmy się, to już moja druga teplika G&G TopTech i wiadomo, że wszystkie gearboxy v2 top tech do m4 mają zwalniacz sprężyny. Jest nawet otwór w gearboxie żeby go zamontować, szkoda, że zapomnieli...). Jak już rozłożyłem replikę, to zauważyłem, że niektóre części są inne niż w moim poprzednim TopTechu i zwracam się do was moi drodzy z pytaniem, czy ktoś z was miał takie części w swoich replikach G&G TopTech: -komora hop-up jest szara plastikowa z zielonymi zębatkami (w moim poprzednim toptechu była metalowa z zielonymi zębatkami, myślałem że wszystkie toptechy mają metalowe komory) -lufa jest mosiężna albo ma mosiężny kolor (w moim poprzednim toptechu była w kolorze srebrnym- stal albo aluminium. Średnicy tej dokładnie nie zmierzę bo nie mam suwmiarki, ale kulka ma mało luzu więc zakładam, że może być to ich 6.04). Gearboxa nie otwieram bo się aż tak nie znam, ale w sumie to się boje co tam znajdę... Ale przez dyszę widzę, że głowica tłoka jest metalowa (chyba oryginał), głowica cylindra chyba mosiężna, na pewno w takim kolorze (więc też chyba oryginał), tłok wygląda na oryginał (bo wymienili mi też cylinder na taki z portem żeby wywalić blowback i przez port widać), dysza też jest z wyglądu jak oryginał. Możliwe więc, że zwrócę honor i nic mi nie podmienili, ale to nie zmienia faktu, że dobrze wytresowany szympans pamiętał bym o zamontowaniu wszystkich części przy zamykaniu gearboxa. PS: tłumik płomienia jest lekko lepki i przyklejone są do niego jakieś kłaczki i kurz więc nie wiem czy go jakiś geniusz poobijał i pomalował przed wysłaniem do sklepu czy jest poprostu ufajdany smarem, ale nie bądźmy drobiazgowi... Moderatora proszę o nie usuwanie ani nie przenoszenie do działu o sklepach, ponieważ moje pytanie dotyczy tego jakie części są montowane w tych replikach, a to jak żenujący poziom prezentują serwisanci gunfire jest tylko tłem tej historii i wyjaśnieniem po co mi to wiedzieć. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam! Edited May 1, 2015 by cinollozowski Quote Link to post Share on other sites
cinollozowski Posted May 18, 2015 Author Report Share Posted May 18, 2015 (edited) Minęło trochę czasu, po kontakcie z gunfire i supportem G&G na Taiwanie sprawy stoją tak: Okazało się, że gunfire miał błąd w opisie na stronie i akurat ten konkretny model tylko w Polsce nie ma montowanego zwalniacza sprężny, a opis na stronie sklepu poleciał widocznie z automatu. W związku z tym zwracam honor i przepraszam serwisantów gunfire, a w szczególności tego konkretnego, który zajmował się tą repliką. Jak się kupuje replikę za tyle za ile się kupiło samochód to można zareagować energiczniej niż się powinno. Serwisant zrobił to co miał zrobić i zrobił to dobrze, a cała wina była po stronie osoby odpowiedzialnej za opisy produktów na stronie. Wszystkie części zamontowane w replice były takie jakie być powinny, ponieważ G&G w nowych seriach montuje mosiężne (kolor) lufy i plastikowe komory HU nawet jeśli to TopTech. Co do tłumika płomienia to lepił się bo był cały uwalony smarem, ale mógł tak przyjść prosto z Taiwanu. Dodatkowo sklep zaraz po ustaleniu faktów przyznał mi zwrot pieniędzy więc tutaj też nie mam nic do zarzucenia. Moderatorów proszę o zostawienie na jakiś czas tego tematu albo przerzucenie do działu dot. sklepów, żeby ludzie, którzy wcześniej to przeczytali i w jakiś sposób zrazili się do sklepu gunfire i ich serwisantów mogli zobaczyć, że w tym konkretnym wypadku zarzuty były niesłuszne. Pozdrawiam serwisantów gunfire, a ludziom od obsługi strony wysyłam srogie nu nu nu! :icon_wink: Edited May 18, 2015 by cinollozowski Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts