dzejk0b123 Posted May 1, 2015 Report Share Posted May 1, 2015 Cześć, mam problem ze swoją repliką. Dziś zajrzałem do gb i zobaczyłem pęknięcia na górnej połówce gb. Co z tym zrobić? W replice siedziała sprężyna M130 i bateria lipo 7,4v. Reszta stock. Niby M130 dla gb KWA to nic, to czemu pojawiły się pęknięcia w przedniej części? Proszę o porady co z tym zrobić. Zdjęcie: http://imgur.com/DLjS8dB Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 1, 2015 Report Share Posted May 1, 2015 ZnAl to ZnAl, jak gruby nie będzie to i tak się rozleci, ewentualnie wolniej. Zmień szkielet, bo z pękniętym już nic nie zrobisz. Quote Link to post Share on other sites
dzejk0b123 Posted May 1, 2015 Author Report Share Posted May 1, 2015 A mblock? Pozwoli mi dalej cieszyć się gb? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 1, 2015 Report Share Posted May 1, 2015 (edited) Niby pozwoli, tylko to "cudo techniki" może rozwalić dodatkowo body. Szczerze nie wiem jaki będzie finał. Edited May 1, 2015 by Emcet Quote Link to post Share on other sites
erykxdxd Posted May 1, 2015 Report Share Posted May 1, 2015 Mblock albo blachy, tyle że przez te wzmocnia musiały by być lekko inne :-) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 1, 2015 Report Share Posted May 1, 2015 Pękło bo: brak kompresji strzelanie w niskiej temp. syf w gb a za tym brak kompresji ciezki tłok i ciezka głowica tłoka i ciezki spust. Quote Link to post Share on other sites
B-E-D-A Posted May 1, 2015 Report Share Posted May 1, 2015 I jeszcze jeśli to był nowy szkielet gearboxa to mogła to być wada fabryczna szkieletu, a jeśli miał już przebieg kilkudziesięciu tys. BB to po prostu zmęczenie materiału. Mblock zawsze przedłuży życie takiego pękniętego szkieletu, ale lepiej byłoby go zamontować przed tuningiem (właśnie na wszelki wypadek, żeby uniknąć takiej sytuacji). Czy body może pęknąć przez mblocka? Jak jest z plastiku to pewnie tak, ale w replikach I klasy jest przeważnie z aluminium (w palnych AR-15 chyba najczęściej jest to Alu 7075-T6, czyli ten sam stop, z którego robi się szkielety CNC). Osobiście nie słyszałem, żeby aluminiowe body pękło przez mblocka - jak ktoś ma takie info to niech się podzieli. Pytanie tylko jakiego stopu aluminium używa KWA? Niestety z reguły producenci nie podają dokładnych danych o użytych materiałach. Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted May 1, 2015 Report Share Posted May 1, 2015 Widziałem jeden przypadek pękniętego body King Armsa właśnie dzięki mblockowi. Także jak masz pęknięty szkielet to lepiej po prostu wymień na nowy. Szkielet CNC wyjdzie prawdopodobnie nieco taniej niż kupno mblocka, a następnie nowego korpusu :P Quote Link to post Share on other sites
erykxdxd Posted May 12, 2015 Report Share Posted May 12, 2015 Szkielet ultimate i wystarczy. Lub inny i blachy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts