shielded Posted May 6, 2015 Report Share Posted May 6, 2015 Przeszukałem forum, ale nie znalazłem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi, więc zapytam się wprost, co wybrać? Cholernie boję się o moje oczy i nie będę ukrywał, że są mi bardzo potrzebne.Obawiam się, że jakaś kulka, która zabłądzi mogła by wlecieć przez szczelinę między moją twarzą a okularami dlatego bardziej kierowałbym się ku goglom, ale z drugiej strony noszenie gogli przez całą zabawę wydaje się być trochę uciążliwe. Może jednak znalazłby się jakiś kompromis pomiędzy jednym i drugim. Pieniądze jakie mogę przeznaczyć na ochronę oczu to maksymalnie 130zł. Pozdrawiam ! Quote Link to post Share on other sites
tomekfm Posted May 7, 2015 Report Share Posted May 7, 2015 Gogle parują, ale i okulary parują, ale są na to na tym forum patenty. Mam Locusty i noszenie ich przez te 5h które trwa strzelanka nie jest uciążliwe, a już sama grubość "szybki" daje poczucie bezpieczeństwa. Na pierwszej strzelance, pierwszy strzał który dostałem poszedł właśnie w gogle, więc stwierdzam, że już się zwróciły (na goglach ani śladu) ;) Do reszty modeli się nie wypowiem, bo nie miałem doczynienia, ale sawfly to okulary, a jak sam piszesz wolisz gogle, a ESS to poprostu firma konkurencyjna tak samo jak firma Bolle, równie dobra, ale aktualnie Revision da się wyrwać nowe za naprawdę dobrą cenę np. na armyworldzie. Quote Link to post Share on other sites
shielded Posted May 7, 2015 Author Report Share Posted May 7, 2015 Tak, tak wiem, że ESS to firma konkurencyjna, źle sformułowałem zdanie :) Mega dzięki za odpowiedź, jest to dla mnie bardzo wartościowa informacja, zamawiam te Desert Locust, temat do kosza! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts