Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Replika straciła zasięg i regulacja hop up nic nie daje.

Recommended Posts

Witam !

Pierwsze co od razu piszę, iż jestem nowy, oraz kompletnie zielony w mechanice repliki. Niedawno na strzelance replika straciła swój zasięg i kulka po prostu opada po kilkunastu metrach, gdy regulowałem hop-up to nic nie dawało, było bez zmian. Więc po opiniach znajomych każdy stawiał, że była to guma, więc kupiłem gumkę systemy czarną i ją założyłem, miałem również w rozliczeniu jakąś lufę precyzyjną więc ją tez wsadziłem. Był to mój pierwszy raz gdy rozkręcałem samodzielnie replikę. Gdy wszystko złożyłem nadal jest ten sam problem. Sprawdzałem czy dystanser sie nie przemieścił i wszystko jest na swoim miejscu, sprawdzałem już 3 razy, wszystko podokręcane i wszystko na swoim miejscu. W czym może tkwić problem ?

Dodam, iż jest to M4 od specny, dokładny model to sa-a01.

Ja miałem podobny problem w M4 King Armsa. Z niewiadomych przyczyn kulki przestały być normalnie podkręcane i leciały na kilkanaście metrów, a przy mocno podkręconym HU ledwo dolatywały na 5 metrów. Okazało się, że na stockowej sprężynie pękła mi głowica cylindra powodując ogromną nieszczelność. :teeth:

Zdejmij upper receiver i zobacz czy dysza dobrze działa. Jeśli tak, to popychacz i dysza powinny być ok. Wtedy prawdopodobnie będzie to pęknięta, a przez to nieszczelna głowica cylindra.

U mnie po paru seriach na sucho tyle zostało z pękniętej głowicy (dokładnie 3 plastikowe odłamki):

DSCN3415.JPG