DzikWlkp Posted May 27, 2015 Report Share Posted May 27, 2015 Witam, W sobotę wyjeżdżam do Francji i chcę zabrać swoją gietę. To pierwsza podróż i nie mam doświadczenia. Czy ktoś z Was orientuje się jak wygląda kwestia przejazdu autem przez Szwajcarię z repliką asg (1J)? W sieci są sprzeczne informacje, jedni piszą, że to zależy od indywidualnej decyzji celnika, inni że nie ma żadnych restrykcji, natomiast w Ambasadzie Szwajcarii nikt nie potrafi mi pomóc. Nikt tam nawet nie wiedział co to jest asg. Jeśli ktoś ma pewne info to proszę o pomoc, bo nie chcę się niemile zdziwić na granicy. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted May 27, 2015 Report Share Posted May 27, 2015 Szwajcaria należy do strefy Schengen. Jak będziesz miał szczęście to Cie nawet nie skontrolują, ale takie liczenie na szczęscie bywa zdradzieckie. Napisz do użytkownika Qbis - jako miejsce zamieszkania ma wpisane Bydgoszcz/Paryż. Może kiedyś podróżował przez Szwajcarie (chociaż do Paryża to chyba troche za bardzo na południe). Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted May 27, 2015 Report Share Posted May 27, 2015 W ambasadzie to pytaj o broń pneumatyczną, a nie asg :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts