Tymbark Posted June 1, 2015 Report Share Posted June 1, 2015 Witam chciałbym się dowiedzieć o kilka rzeczy w ramach użytkowania broni deko . 1.Rejestracja na policji polega tylko na podaniu nr seryjnego broni? - pytanie o broń deko 2.Czy ktoś zastanawiał się nad przeróbką tak aby można było stosować w niej np: naboje hukowe i używać w celach stricte treningowych ? czy taka przeróbka była by legalna i możliwa ? 3.Jakiś ew. zamiennik broni deko i asg w przypadku treningów strzeleckich - chodzi mi głównie o broń długą - patrz głównie AKMS , wiem że ram jest dobrym wyjściem ale niestety brak tu właśnie broni z arsenału AK:) Z góry dziękuje za odpowiedź . Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted June 1, 2015 Report Share Posted June 1, 2015 (edited) Wszelkie przeróbki deko i ingerencja jest nielegalna. Jest AK RAM, albo napewno był produkowany taki, miał sporo swoich wad. Edited June 1, 2015 by Kopcik Quote Link to post Share on other sites
Tymbark Posted June 3, 2015 Author Report Share Posted June 3, 2015 Właściwie nie chodzi mi tylko o broń deko , chodzi mi również o repliki gazowe i upodobnienie ich działania do działania broni palnej - np jak w tym filmiki - , użycie orginalnych , przerobionych magazynków i t d. Czy znacie osoby które zajmują się takimi przeróbkami ? Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted June 5, 2015 Report Share Posted June 5, 2015 Istnieją coś co nazywa się model guns, trudno dostępne w Polsce. Wyrzuca to łuski, ma odrzut zamka. Do napędzania tego używa specjalnych wkładów do łusek.Cena za strzał około 30-40 groszy, pod warunkiem zbierania łusek. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted June 5, 2015 Report Share Posted June 5, 2015 Zamiast istnieją istnieje. Quote Link to post Share on other sites
Tymbark Posted June 5, 2015 Author Report Share Posted June 5, 2015 http://www.modelguncollector.co.uk/ - 100% legalne w Polsce ? - cena ok 2800zł więc sporo ale czy warto , ktoś już się tym bawił ? jakieś opinie ? Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted June 5, 2015 Report Share Posted June 5, 2015 Legalne, a raczej w żaden sposób nieuregulowane. Nic z lufy nie wylatuje więc w żaden sposób pod UoBiA nie podpada. Co do tego czy warto to trudno mi powiedzieć. Nigdy czegoś takiego nie miałem. Nie wiem jak jest z żywotnością i częściami zamiennymi. Ponarzekałbym też na wszechobecny Znal zamiast stali. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts