MgSecret Posted June 14, 2015 Report Share Posted June 14, 2015 Siemka :) Zastanawiałem się nad kupnem repliki z USA (Evike.com), ale jak rozeznałem się w temacie to stwierdziłem, że jest większe prawdopodobieństwo opodatkowania niż nie opodatkowania i podobno jest problem z przesyłką (jeden z ostatnich tematów) A więc zacząłem się zastanawiać czy jak bym sprowadził replikę do Niemiec i tam ją odebrał (mam tam człowieka :P) to wyszło by to taniej niż sprowadzenie do Polski? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 14, 2015 Report Share Posted June 14, 2015 (edited) A co w Niemczech ominie ciebie cło i VAT? Edited June 14, 2015 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
MgSecret Posted June 14, 2015 Author Report Share Posted June 14, 2015 A niby VAT tam jest większe? Coś nie sądzę... Pytanie czy ktoś się orientuje w tych stawkach. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 14, 2015 Report Share Posted June 14, 2015 VAT mają mniejszy, ale celnicy są bardziej restrykcyjni. Poza tym replika powyżej pół dżula może mieć tylko semi only. Jak będą upierdliwi to wyślą na badanie. Jak wyjdzie że masz auto i pow 0.5 J to z repliką możesz się pożegnać. Quote Link to post Share on other sites
MgSecret Posted June 14, 2015 Author Report Share Posted June 14, 2015 (edited) To już jest konkretna odpowiedz ;) ...A ja myślałem, że to u nas są durne przepisy... Edited June 14, 2015 by MgSecret Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts