lipharDYT Posted June 29, 2015 Report Share Posted June 29, 2015 Cześć, mam trzy magazynki mid-cap do AUG firmy BattleAxe, których serdecznie nie polecam. Sprężyna przykrótka, słabo dociska kulki, które po zwolnieniu blokady zamiast wyskoczyć energicznie - wylewają się. Wolałbym ich jednak nie wywalać, a spróbować jakoś ulepszyć. Myślałem o zmniejszeniu tej jakby komory na kulki, ale wydaje mi się, że kupno sprężyny i wymiana jej będzie lepszym pomysłem. Co o tym sądzicie? Macie może lepszy pomysł co z tym zrobić? Quote Link to post Share on other sites
Tiloren Posted June 29, 2015 Report Share Posted June 29, 2015 Nie ładować do pełna, możesz pod prowadnicę sprężyny dać parę kulek aby była bardziej ściśnięta. Dodatkowo wyczyść maga i rozciągnij sprężynę. Quote Link to post Share on other sites
lipharDYT Posted June 29, 2015 Author Report Share Posted June 29, 2015 (edited) Sprężynę porozciągałem jeszcze zanim o tym napisałeś, jest trochę lepiej. Jeśli chodzi o nieładowanie do pełna, to średnio mi się to uśmiecha. Kulek teoretycznie powinno wejść 80, wchodziło koło 65, teraz wchodzi 52-56. Niby po 40 możnaby ładować, no ale to nie jest sens midcapu, co nie? Magazynek wyczyszczony, nigdy brudny nie był :icon_razz: Pod prowadnicę kulek nie dam, bo jest tam takie okienko, w ostateczności jakiś rulonik papierowy tam dam, no ale to to samo co z nieładowaniem do pełna. Edited June 29, 2015 by lipharDYT Quote Link to post Share on other sites
roos Posted June 29, 2015 Report Share Posted June 29, 2015 Możesz wymienić sprężyny na nowe, np http://shop.ehobbyasia.com/mag-replacement-magazine-spring-5pcs-set-for-systema-p-t-w-aeg-normal-type.html Quote Link to post Share on other sites
lipharDYT Posted July 1, 2015 Author Report Share Posted July 1, 2015 (edited) Jakbym już ją wymieniał, to bym szukał zwykłych sprężyn, zmierzył średnicę tego i już. A to co podlinkowałeś ma taką owalną konstrukcję, w tych magach jest zwykła okrągła sprężyna. Edited July 1, 2015 by lipharDYT Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts