asmodeus8 Posted June 30, 2015 Report Share Posted June 30, 2015 (edited) Witam serdecznie, Jestem nowy i zabieram się do kupna swojej pierwszej repliki. Po lekturze wątków na forum, swój wybór ograniczyłem do dwóch replik: CM16 R8-L DST Combat Machine [G&G] Colt M4A1 Carbine [KWA] Teraz pytanie. Czy warto na sam początek wpakować o 400PLN więcej na replikę KWA? Za te pieniądze mógłbym już sobie kupić trochę sprzętu dodatkowego i szaleć od razu. Czy warto jednak chwilę poczekać, kupić coś porządnego a resztę sprzętu dokupić np. za miesiąc. Czy różnica między tymi dwiema replikami będzie aż tak zauważalna? Dzięki za odpowiedź. Edited June 30, 2015 by asmodeus8 Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 30, 2015 Report Share Posted June 30, 2015 Tej repliki KWA już raczej nie kupisz jako nowej. To była raczej krótka seria brandowana przez Cybergun, aktualnie KWA nie sprzedaje swoich replik pod innym brandem niż własny (po zakończeniu współpracy z ASGDK). Repliki fullmetal KWA miewa w ofercie m. in. asgshop i taktyczny. Na taktycznym i gunfire pojawiają się także repliki z serii kwa cqr (z plastikową komorą spustową). Napisz jaki masz budżet to będziemy mogli coś doradzić. Quote Link to post Share on other sites
asmodeus8 Posted June 30, 2015 Author Report Share Posted June 30, 2015 Linki mi się popsuły podczas edycji. Chodzi o to: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_182&%20products_id=2193 te 1250PLN to pewnie max. ile chciałbym wydać na replikę. Resztę jakoś uciułam. Quote Link to post Share on other sites
xxx768 Posted June 30, 2015 Report Share Posted June 30, 2015 Wybacz drobną uwagę, ale ta replika nie jest dostępna. ;) Quote Link to post Share on other sites
asmodeus8 Posted June 30, 2015 Author Report Share Posted June 30, 2015 Bardzo dobra uwaga! Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 30, 2015 Report Share Posted June 30, 2015 To jest właśnie replika o której pisałem, że nie jest już produkowana. Mając 1250 złociszy jesteś w trudnym położeniu. Możesz albo kupić Specnę i ją doprowadzić do porządku (komora HU, lufa precyzyjna, dysza, gumka HU, doszczelnianie, podkładowanie), albo możesz kupić M4 LCT SE i wymienić gumkę HU (bo stockowa jest kiepska). Możesz też kupić na zbrojowni tuningowaną przez sklep Evolution Airsoft. Quote Link to post Share on other sites
asmodeus8 Posted June 30, 2015 Author Report Share Posted June 30, 2015 (edited) Dzięki za wskazówki. Chyba rozumiem. Masz na myśli: kupujesz w miarę solidnego "Chińca" i robisz co możesz, albo jedziesz trochę bardziej z tematem o parę groszy. To ta druga opcja. M4 LCT SE: http://gunfire.pl/pr...-L4-RAS-SE.html Wygląda solidnie, bo całkiem niezłe zdjęcia. Nigdy nie wymieniałem HU, ale domyślam się, że niewielka filozofia. Powiedz jeszcze jakie HU mam do tego zamówić, i stawiam parę dobrych piw, za wyjaśnienie jak to zrobić. Edited June 30, 2015 by asmodeus8 Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted July 1, 2015 Report Share Posted July 1, 2015 A może Krytaca i nic przy nim już nie grzebać bo ma wszystko w pakiecie ? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 1, 2015 Report Share Posted July 1, 2015 Rogaś, przy budżecie 1250 złociszy naciągnięcie do prawie 2000 to już trochę sporo kasy. A w LCT na początek wrzucasz gumkę systemy/g&g za 35PLN i szafa gra. Quote Link to post Share on other sites
Maciejox Posted July 4, 2015 Report Share Posted July 4, 2015 Dobre hu do m4? Modify :) Regulacja twarda jak skała, możesz tak ją złożyć że bez śrubokręta nie ruszysz jej ustawienia :) Miałem, polecam, z dobrą gumą czyni cuda :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts