Bakcyl11259 Posted July 5, 2015 Report Share Posted July 5, 2015 Witam. Mam dylemat czy na początek kupić nowego sprataca srt-12 w którym podobno siedzą bebechy z cm.028 która jest polecana dla początkujących. Czy szukać używek rk czy innych boyi :) ? Quote Link to post Share on other sites
Dantes Posted July 5, 2015 Report Share Posted July 5, 2015 Na taiwanie wybierz sobie nowe rk, spartac to syf i nie będziesz zadowolony Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted July 5, 2015 Report Share Posted July 5, 2015 Bebechy z Cymy 028 są okej, ale Cyma 028 jest delikatna zewnętrznie. Spartac pod tym względem jest jeszcze gorszy więc ja bym odradzał. Quote Link to post Share on other sites
Bakcyl11259 Posted July 5, 2015 Author Report Share Posted July 5, 2015 Na nową rk'ę to raczej nie mam funduszów :/ Co do sprartac'a Stilgar w dzisiejszym "Asg Maniaku" mówił że spartac którego dostał od gunfire'a sprawuje się ok ale hm... nie wiem czy to obiektywnie wiemy jak jest ;) Hm.. a co myślicie o mp5 galaxiaka ? podobno polecana ale raczej do budynków :/ a zależało by mi na zasięgu ok 40 metrów. :) Quote Link to post Share on other sites
Dantes Posted July 5, 2015 Report Share Posted July 5, 2015 Wiesz jak to mówią, biednego nie stać na tani sprzęt ;) Poważnie polecam dozbierać do najtańszego BOYI i odpuścić sobie spartaca który .... Quote Link to post Share on other sites
Bakcyl11259 Posted July 5, 2015 Author Report Share Posted July 5, 2015 Coś w tym jest.. Jednak ciekawią mnie te mp5 od galaxy lub Jg Ale tym w lesie to za dużo nie zdziała Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted July 5, 2015 Report Share Posted July 5, 2015 Jak wymienisz gumkę na taką która zapasuje, doszczelnisz teflonem, dobierzesz dobre wagowo kulki to będziesz mógł powalczyć w lesie Galaxiakiem. Quote Link to post Share on other sites
Bakcyl11259 Posted July 5, 2015 Author Report Share Posted July 5, 2015 Jest jeszcze pompka AGM fajny sprzęt daleki zasięg i nawet do CQB da radę bo testowałem z kolegą. Ale boli mnie to że nie potrafię się nauczyć celować po lufie :/ Quote Link to post Share on other sites
VAGowner Posted July 5, 2015 Report Share Posted July 5, 2015 (edited) Bebechy z Cymy 028 są okej, ale Cyma 028 jest delikatna zewnętrznie. Spartac pod tym względem jest jeszcze gorszy więc ja bym odradzał. Zgadzam sie w 100% moja pierwsza replika to właśnie był spartac trzeszczał jak stara kanapa, po wystrzeleniu 1,5 magazynka zacioł sie na amen i poleciał na gwarancje. Zamieniłem na CM 039U i nie narzekam póki co :icon_biggrin: Zaznaczam że tez dopiero zaczołem w ASG. Edited July 5, 2015 by VAGowner Quote Link to post Share on other sites
Bakcyl11259 Posted July 5, 2015 Author Report Share Posted July 5, 2015 Czyli odpada spratac :D a szkoda bo replika obiecywała się godnym rywalem cm.028 :/ A jakiego miałeś tego spartaca Mkę ? Czy jakiegoś Ak ? ;) Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted July 5, 2015 Report Share Posted July 5, 2015 Jakim godnym rywalem dla CM 028? Przecież to jest zewnętrznie klasa niżej, a wewnętrznie to samo! Na takiej zasadzie to CM 028 jest godnym rywalem dla replik za tysiaka - wewnętrznie obie ok, a zewnętrznie Cymka jest klasę niżej. Quote Link to post Share on other sites
VAGowner Posted July 5, 2015 Report Share Posted July 5, 2015 (edited) Miałem srt-09 czyli taktyczną wersje AK47 ze stałą kolbą i orisowanym frontem, i niestety moja relacja z nim była bardzo krótka :icon_razz: Na początek polecano mi G36 od JG bo jest niezawodny i podatny na tuning, wymiana samych kabli na niskooporowe daje fajny efekt. Lecz moje uczucia pozostały jednak przy AK i wybrałem Cyme gdyż fundusze na replikę miałem nieco ograniczone, ale jak pisałem wcześniej jestem w miarę zadowolony, pogrzebie w niej trochę i myślę że będzie lepiej. Wybór i tak należy do Ciebie, mam nadzieje że koledzy którzy siedzą w temacie dłużej niż my pomogą Tobie w jego dokonaniu, pozdrawiam. Edited July 5, 2015 by VAGowner Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted July 5, 2015 Report Share Posted July 5, 2015 Jest jeszcze pompka AGM fajny sprzęt daleki zasięg i nawet do CQB da radę bo testowałem z kolegą. Ale boli mnie to że nie potrafię się nauczyć celować po lufie :/ Da radę i do lasu :icon_wink: Co do celowania to można dorobić sobie przyrządy domowym sposobem. Quote Link to post Share on other sites
lipharDYT Posted July 5, 2015 Report Share Posted July 5, 2015 Pytałeś o galaxy. Ja z tym zacząłem i w lesie daje radę. Od razu wymiana gumki na G&G zieloną, potem wymiana kabli i wtyczek. To pierwsze daje przyzwoity zasięg i celność, to drugie miły rof. Koszt tych zabiegów to jakieś 50 zł. Na korzyść Galaxy przemawia cena i gb v3, na niekorzyść miejsce podłączenia baterii i miejsce na nią oraz to, że chociażby nie będziesz mógł wrzucić kolby jak w oryginale, przez dziwną konstrukcję tej zaślepki.. Sent from my m1 note using Tapatalk Quote Link to post Share on other sites
Bakcyl11259 Posted July 5, 2015 Author Report Share Posted July 5, 2015 Coraz bardziej ciekawi mnie ta mp5 ;) Ale co do tego "tunningu" to nie mam w okolicy żadnego serwisanta :/ albo przynajmniej nie potrafię szukać. A sam raczej nie dam sobie z tym rady bo dopiero zaczynam i nie poskładałbym tego :D Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted July 5, 2015 Report Share Posted July 5, 2015 Sprawdź tu :icon_wink: http://forum.wmasg.pl/topic/143629-serwisanci-polecam/ http://forum.wmasg.pl/topic/143631-serwisanci-poszukuje/ Quote Link to post Share on other sites
lipharDYT Posted July 6, 2015 Report Share Posted July 6, 2015 Po co ci do tego serwisant? Gumkę dodajesz do koszyka razem z repliką i w komentarzu piszesz "proszę o montaż gumki hop-up w replice" i oni to robią za darmo. Do zmiany kabli musisz umieć lutować i mieć lutownicę o mocy, która rozgrzeje lut szybciej niż roztopi plastik w T-Deans. Jak się do kabli dostać? Proszę bardzo: . A tu jak z powrotem złożyć: . Jedyne na co trzeba uważać to plastiki body. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts