the_stork Posted July 15, 2015 Report Share Posted July 15, 2015 W sumie to nie chcę zadawać głupich pytań no ale trudno... :icon_cry: Jak uważacie do bojówek lepie wziąć pasek parciany czy skórzany? Słyszałam, że skórzane są niewygodne, ale chciałam sprawdzić co myślą o tym inni. :) Quote Link to post Share on other sites
Brodaty Posted July 15, 2015 Report Share Posted July 15, 2015 (edited) Skórzany może się po prostu wpijać. A parciany czy też materiałowy jest odpowiednio miękki (mniej lub bardziej) co zdecydowanie poprawia komfort noszenia. Poza tym te "miękkie" mają większą możliwość regulacji bo mają z reguły klamry zaciskowe a nie typowe dla skórzanych pasów, dziurki. Edited July 15, 2015 by Brodaty Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted July 16, 2015 Report Share Posted July 16, 2015 Polecam duty belty proppera Quote Link to post Share on other sites
qaba Posted July 16, 2015 Report Share Posted July 16, 2015 A ja Ci koleżanko proponuje przede wszystkim dobrać pas do spodni ze względu na wielkość szlufek - zwłaszcza, że jak się domyślam, nie będziesz nosić na tym nie wiadomo czego. Nawet przy niewielkich rozbieżnościach w rozmiarze (Twoim i garderoby) lekkie fałdy materiału na pasie nie zrobią się fałdami powodującymi niewygodę. Nie ma nikogo, kto powie, że stary pas skórzany (milicyjny, oficerski - zwał, jak zwał) był zły. Wręcz przeciwnie, to przez długie lata był jedyny sensowny pas do M65 czy BDU, dopiero pasy układaczy okazały się być lepszymi, ale nadal to pasy 2". Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts